DSP'DE AYDIN TÜMEN İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

DSP'DE AYDIN TÜMEN İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

Demokratik Sol Parti'de (DSP) genel merkezin bazı uygulamalarından memnun olmayan partililer harekete geçti.

İzmir, Balıkesir ve Aydın'da il başkanlarının görevden alınmaları sonrası harekete geçen partililer, DSP'de kurucu genel başkan Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki hükümette bakan olarak görev yapan Aydın Tümen'in genel başkanlığa aday olması için baskı yapmaya başladı.

Demokratik Sol Parti'de (DSP) genel merkezin bazı uygulamalarından memnun olmayan partililer harekete geçti. İzmir, Balıkesir ve Aydın'da il başkanlarının görevden alınmaları sonrası harekete geçen partililer, DSP'de kurucu genel başkan Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki hükümette bakan olarak görev yapan Aydın Tümen'in genel başkanlığa aday olması için baskı yapmaya başladı. Aydın Tümen'in önümüzdeki günlerde genel başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

DSP Genel Merkezi, geçtiğimiz aylarda, parti mallarının satışına karşı çıkarak harekete geçen Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, İzmir İl Başkanı Aygül Karahan ve Aydın İl Başkanı Mehmet Işık’ı basında çıkan açıklamalarından sonra görevden alarak disipline vermişti. Genel Merkezin parti mallarının satılmasına ve seçimlere DSP’nin katılamamasına karşı açıklamalarda bulunan il başkanları, disiplin kurulu tarafından aklanmalarına rağmen göreve iade edilmemişlerdi.

DSP'de İzmir, Balıkesir ve Aydın il başkanlarının görevden alınmalarına karşı çıkan partililer, Kurucu Genel Başkan ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in hükümetleri döneminde devlet bakanlığı, milletvekilliği ve parti yönetiminde önemli görevlerde bulunan ve o dönemlerdeki başarılı çalışmalarından dolayı 'Ecevit'in Prensi' diye anılan Aydın Tümen ile görüştü. Partililer, Aydın Tümen'e ilk kongrede genel başkan adayı olması için baskı yapıyor. Partililer, Tümen'in partinin başına geçmesini istiyor. 

Parti delegeleri ve üyelerinin desteğini alan Aydın Tümen, Genel Başkanlığa aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Aydın Tümen'in, 26 Mart’ta Balıkesir'in Edremit ilçesinde partililerin ve vatandaşların katılacağı kalabalık bir şölen ile adaylığını açıklayacağı belirtildi.

AYDIN TÜMEN KİMDİR?

Aydın Tümen, 1963 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü'de tamamlayan Tümen, çeşitli firmalarda Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği yaptı.Tümen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20. ve 21. Dönem'de Demokratik Sol Parti Ankara Milletvekili olarak görev yaptı. Tümen, Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu 56. hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı. Tümen, evli ve iki çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.