“Dumansız Alan” DEÜ'de oluşturuldu!

“Dumansız Alan” DEÜ'de oluşturuldu!

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Yönetimi Dekanlık Binası çevresinde “Dumansız Alanlar” oluşturdu ve yine fakülteden seçilen ve “Duman Avcısı” olarak belirlenen kişilerce de bu alanlarda sigara içen kişilere para cezası uygulanacağı belirtildi.

Dekan Prof. Dr. Murat Celiloğlu başkanlığında oluşturulan komisyon ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirten komisyon üyesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Kurt yapılan çalışmaları anlattı:

“Sağlık Kampüsü’nü Dumansız Sağlık Kampüsü haline getirmek için çalışmalara başladık. Çeşitli eğitimlerle, afiş ve broşürlerle dumansız hava sahası, sağlıklı nefes alma konusuna dikkat çekeceğiz. YÖK birçok üniversitede sigara ve tütün ürünü kullanılmaması konusunda ciddi çalışmalara başladı. Biz de öncelikle Dekanlık Binamız ve çevresinde sarı çizgilerle ve uyarı yazılarıyla çevirdiğimiz alanı “Dumansız Alan” ilan ettik. Sarı çizgiler binaya en az 5, en fazla 10 metre uzaklıkta çizildi. Öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve öğretim üyelerimize de duyurduk. Bu alanın dışında sigara içilecek ve yine kendi içimizden belirlediğimiz “Duman Avcısı” tabir ettiğimiz kişiler tarafından da bu alanda sigara içimi kontrol edilecek, para cezası da yine bu kişiler tarafından uygulanacak.  Ancak cezalandırma yoluyla değil, tütün ve tütün ürünlerinin insan sağlığına verdiği zarar konusunda; eğitim, bilinç ve farkındalık oluşturarak tütün ürünleriyle savaşacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.