Dünya genelinde ölü sayısı 70 bine dayandı!

Dünya genelinde ölü sayısı 70 bine dayandı!

Salgından en fazla etkilenen Avrupa’da can kaybı 50 bine yaklaştı. İtalya ise 16 bine yaklaşan ölü sayısıyla karantinayı bitirmeye hazırlanıyor. 

Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 300 bine yaklaştı.Yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetti. Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Covid-19 salgını, şu ana dek 200 ülke ve bölgeye yayıldı. Avrupa geneline bakıldığında virüs kaynaklı can kayıpları 50 bine yaklaştı. Bu kayıpların yüzde 85'i İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere'de gerçekleşti.

İtalya'da virüs nedeniyle 1 günde hayatını kaybedenlerin sayısı düşmeye devam ederken son 24 saatte 525 kişi öldü. Toplam ölü sayısı 16 bine yaklaştı. Ülkede son 2 haftanın en düşük ölüm oranı kaydedilince karantinayı sonlandırmayı planladığını duyurdu 9 Mart'tan bu yana 60 milyonlu İtalya'nın adeta hapishaneye dönen sıkı karantina uygulaması yavaş yavaş hafifleyecek. Ancak ülkedeki son durum bu. Hastalar sokakta yatırılırken, cenazeler koridorlarda birikti.

Karantina altında bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın dün gece kaldırıldığı hastanede kalmaya devam edecek. Ateşi bir türlü düşmeyen Johnson'a tedbir amaçlı ek testler de yapılacak. 68 yıldır tahtta olan İngiltere Kraliçesi Elizabeth hayatındaki 4. olağanüstü konuşmasını korona virüs gündemiyle yaptı. Kraliçe,''bilimin büyük gelişmelerini ve içgüdüsel şefkatimizi kullanarak dünyadaki bu ulusal çabaya katılıyoruz" dedi.

Korona virüste dünya geneline bakıldığında en fazla vaka sayıları sırasıyla :

ABD
İSPANYA
İTALYA
ALMANYA
FRANSA
ÇİN
İRAN
İNGİLTERE

Dünya genelinde ölü sayısı 70 bine dayandı. Bu ölümlerin en büyük çoğunluğu:

İTALYA
İSPANYA
AMERİKA
FRANSA
İNGİLTERE
İRAN
ÇİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.