Dünya Ralli Şampiyonası’nda İzmir’i Temsil ediyorlar!

Dünya Ralli Şampiyonası’nda İzmir’i Temsil ediyorlar!

Marmaris bu yıl otomobil sporları tutkunlarının heyecanla beklediği Dünya Ralli Şampiyonası WRC 5. Etabına hazırlanıyor.

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilk 3 etabın ardından ara verilen şampiyonaya, 4-6 Eylül'de Estonya Rallisi ile devam edilecek. 18 Eylül Cuma günü başlayacak Türkiye Rallisi ise pilotların mücadelesine sahne olacak. Üç gün boyunca Marmaris, Ula ve Datça bölgelerindeki özel etaplarda yapılacak yarış, 155 televizyon kanalından canlı yayınlanacak.

Dünyanın heyecanla beklediği WRC 5. Etabına İzmir’den bir baba-oğul katılıyor.

25 seneyi aşkın süredir otomobil sporları ile ilgilenen ve ralli araçlarına servis hizmeti veren yapan Muzaffer Doğrular’la büyük yarış öncesi konuştuk.

- Kaç senedir bu sporla ilgileniyorsunuz?

25 senedir otomobil sporlarının içerisindeyim diyebilirim.. Bir otomobil servisi firmam var. Meslek olarak da ralli araçlarına servis hizmeti veriyorum. Oğlum 20 yaşında ve bu sporla büyüdü sayılır. 3 sene boyunca profesyonel olarak yarıştığım otomobil rallisine oğlumun 16 yaşında girmek istemesiyle 4 yıl önce yeniden döndüm. Bu sene pandemi dönemiyle beraber ertelenen rallinin ilk yarışına oğlumla beraber katıma kararı aldık.

-Bizlere katıldığınız bu yarıştan kısaca bahseder misiniz?

WRC 5 otomobil sporlarının en kırıcı iki yarışından biri. Birincisi Yunanistan Akropolis diğeri de Marmaris etabı. Büyük otomobil devlerinin de takım olarak yarıştığı bu ralliye katılan araçlar içerisinde yurt dışı fiyatı 1 milyon avro’yu bulan araçlar var. Sizlere büyüklüğünü böyle tarif edebilirim sanıyorum. 

-Türkiye’de otomobil sporlarına olan ilgiyi nasıl değerlendirirsiniz?

Türkiye’de otomobil sporlarına ilgi var ancak sponsor bulmak oldukça zor. Örneğin bizim katılacağımız kategorideki araçlar 150 bin avro’luk. Bütçe oldukça yüksek. Rakiplerimizin yalnızca lastikleri bizim toplam bütçemiz kadar diyebilirim.

Bu ralli Türkiye’de son iki yıldır düzenlenen en büyük spor organizasyonlarından biri. Başta baba- oğul olarak sonrasında da İzmir’den bu yarışa katıldığımız için mutluyum. Marmaris etabı  pandemi sonrasında alınan önlemler doğrultusunda, tüm katılımcı ile seyircilerin keyifle ve güvenle katılım sağlayabilecekleri  bir bölge. Herkesi bizi ve ralli sporunu desteklemeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.