Dünya Şampiyonu Yiğit Yalçın Çitak, coşkulu karşılama!

Dünya Şampiyonu Yiğit Yalçın Çitak, coşkulu karşılama!

Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli sporcumuz Yiğit Yalçın Çitak, memleketi Muğla'da coşkuyla karşılandı. 

Milas-Bodrum Havalimanı'nda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, TYF Sportif Direktörü Fatih Özmen, Fenerbahçe Doğuş Yelken yetkilileri, ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Çitak, mutluluk gözyaşı döktü.

Çitak, iki yıl üst üste mental ve fiziksel açıdan çok zorlandığını ancak çalışmalarının karşılığını aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Laser Radial Dünya Gençler Şampiyonası'nda iki kez üst üste dünya şampiyonluğunu kazandığını vurgulayan Çitak, "Türk gençleri çalışarak her şeyi başarabilir. Şimdiki en büyük hedefim, 2024 Olimpiyatları'nda derece almak. Bunun için çalışmalarımı azimle sürdüreceğim" dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise Çitak'ın aynı sınıfta iki hafta sürede üst üste iki defa dünya şampiyonu olduğunu ifade etti. Bunun tesadüfi bir başarı olmadığını dünyaya gösterdiğini vurgulayan Akdurak, "Son dönemde teknik yapılanmamızın gurur veren sonuçlarını alıyoruz . Gençlik sınıflarımızda üst üste gelen rekor derecelerimiz son olarak Yalçın’ın kısa süre içinde aldığı 2 Dünya Şampiyonluğu ile taçlandı. Yalçın‘ın, madalya ümidi ile hazırlandığımız 2020 ve 2024 Olimpiyatları’na hazırlanması için gereken organizasyonu en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Kendisinin Olimpiyat yolunda da başarılı sonuçlar alacağına olan inancımız tam” dedi.

Başka Akdurak “Yalçın’ın yetişmesinde emeği geçen başta ailesi olmak üzere tüm antrenör arkadaşlarıma ve kulüplerimize teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir hazırlık dönemi ve sonrasında şampiyonadaki üstün performansları ile Sportif Direkörümüz Fatih Özmen’i ve Milli Takım antrenörümüz Onur Derebaşı’nı tebrik ediyor ve Yelken Ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu büyük onur ülkemize ve Türk Yelkenciliği’ne armağan olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.