Dünyadaki Mate 30 satışları ortaya çıktı!

Dünyadaki Mate 30 satışları ortaya çıktı!

Huawei,  tablet modelini sonunda müşteri ile buluşturdu. Huawei MatePad Pro‘nun lansmanında akıllı telefon dünyasına dair açıklamalar yapıldı. Huawei CEO’su Richard Yu sahnede, tüm dünyadaki Mate 30 satışları ile ilgili net bilgiler paylaştı.

ABD ile yaşanan ticari gerilimin bir sonucu olarak, Google servisleri olmadan gelen Mate 30 ailesinin nasıl bir satış grafiği çizeceği merak konusuydu. Sonunda model ailesinin ilk küresel satış grafiği açıklandı. Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, Mate 30 ailesi 60 gün önce piyasaya sürülmesinden bu yana 7 milyonluk satış adedini geride bıraktı.

Doğu Asya ülkeleri, Avustralya ve Yeni Zelanda’da satışa çıkan model ailesi kısa süre önce Avrupa’da da tanıtılmıştı. Google servisleri yerine Huawei servisleri ile birlikte gelen model ailesi sahip olduğu donanım özellikleri ile dikkat çekmeyi başardı. Kirin 990’dan güç alan modellerden Mate 30, 6.62 inçlik bir ekran ile geliyor. Mate 30 Pro’da ise ekran boyutu 6.53 inç olarak karşımıza çıkıyor.

40W Huawei SuperCharge ile şarj olan modeller 27W kablosuz hızlı şarj desteğine de sahip. Mate 30’da 4.200 mAh’lik bir batarya kullanılıyor. Mate 30 Pro ise 4.500 mAh’lik bataryaya sahip. Model ailesinin en dikkat çeken özelliği ise kamera. Ana kamera, telefoto kamera, ultra geniş açı ve 3D ToF kamera olmak üzere 4 kamera ile karşımıza çıkan modellerin, ana kamerası, 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.6 diyafram açıklığına sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.