Dünyanın gözü önünde taktılar! Uçaklar havalandı...

Dünyanın gözü önünde taktılar! Uçaklar havalandı...

Basra Körfezi'ne askeri yığınak yapan ABD ordusu ise, yeni fotoğraflar paylaştı. Umman Körfezi'nde bulunan USS Abraham Lincoln uçak gemisinden füze yüklü F/A-18F Super Hornet jetleri kalktı.

İran Devrim Muhafızları yardımcı komutanı, ABD'nin Orta Doğu mevcudiyetinin tarihin en zayıfı olduğunu söyledi. Açıklamayı yapan Tuğamiral Ali Fedavi, 1833'ten bu yana Washington'ın bölgede olduğunu hatırlattı. 

Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, Washington'a net mesaj verdi.  Zarif, askeri veya ekonomik saldırılara karşı kendilerini savunacaklarını söyledi. 

0jsik_1558878664_0162.jpeg

Bağdat'ta mevkidaşı Muhammed Ali el Hekim ile gazetecilerin karşısına çıkan Zarif, Avrupalı ülkelere de çağrı yaptı.  İran Dışişleri Bakanı, "Avrupa ülkeleri ve nükleer anlaşmanın diğer muhataplarını, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi. 

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el Hekim ise, Bağdat yönetiminin Washington ve Tahran arasında ara buluculuğa soyunacağı bilgisini verdi.  Hekim, "Irak, ABD'nin İran'a uyguladığı tek taraflı yaptırımlara karşıdır ve komşu ülke İran'ın yanında yer almaktadır" ifadesini kullandı. 

viwsd_1558878674_9271.jpeg

ABD'NİN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLARDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Basra Körfezi'ne askeri yığınak yapan ABD ordusu ise, yeni fotoğraflar paylaştı.  Umman Körfezi'nde bulunan USS Abraham Lincoln uçak gemisinden F/A-18F Super Hornet jetleri kalktı. Fotoğraflarda en dikkat çekici ayrıntı, uçaklara takılan füzeler. (Haber 7)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.