Düşten gerçeğe tasarım yarışması ödülleri verildi

Düşten gerçeğe tasarım yarışması ödülleri verildi

Cemer Kent Ekipmanları tarafından bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Uluslararası Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gelecek nesillere ruhsal ve fiziksel gelişim konusunda katkıda bulunacak ürünleri ortaya çıkaran Uluslararası Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması ödül töreni coşkulu bir törenle gerçekleşti. Profesyonel ve öğrenci kategorisinde gerçekleşen yarışmada yüzlerce tasarımın arasından sekiz proje dereceye girdi. Profesyonel kategoride MANIFOLD projesiyle birincilik ödülüne sahip olan Oğuzhan Koral, Furkan Filiz, Ali Furkan Kiracı ve Sabit Engin 5.000 euroluk ödüllerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun elinden aldı. Öğrenci kategorisinde ise BOA adlı tasarımın sahipleri İlda Ersezer ve Sümeyye Uçar birincilik ödülüne layık görüldü.

“İNSAN İÇİN SU, SANAYİCİ İÇİN ARGE”

25 yıllık tecrübeleriyle Türkiye’nin ilk tasarım merkezi olma bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Cemer Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Eroğlu, “Özgün tasarımlarımız ve kalitemiz ile takip eden değil, takip edilen olmayı hedefliyoruz. Ülkemize borcumuzu sadece vergi vermekle, istihdam sağlamakla, büyük fabrika binaları inşa etmekle değil, aynı zamanda ARGE ve tasarım faaliyetleriyle ortaya çıkaracağımız, bize özgü, dünya ile rekabet edebilecek, katma değeri yüksek ürünler üreterek ödeyebileceğimize inanıyoruz. Bin insanın suya ihtiyacı ne kadar önemliyse biz sanayiciler için de ARGE ve tasarıma ihtiyacın da o derecede önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“YARIŞMA GELECEĞE IŞIK OLACAKTIR”

Uluslararası alanda gerçekleştirdikleri bu yarışmanın bir gelenek haline dönüştüğünün altını çizen Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz geleceğe ışık olan bu yarışmanın gençlerimizin hem hayal gücünün hem de fiziksel anlamda gelişmesini sağlayacağına inancımız tamdır. Aynı zamanda tasarım konusunda birçok dahi barındıran ülkemizin başarılarla anılmasının da önünü açtığımıza inanıyoruz. Bu anlamda yarışmamıza katılan tüm yarışmacılara özverili çalışmaları ve hassasiyetleri için teşekkür ediyor, dereceye giren kardeşlerime başarılarının devamını diliyorum. 4. Uluslararası Düşten Gerçeğe Tasarım Yarışması’nda görüşmek dileğiyle.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.