Düşündüğünden Daha Şanslı Olduğunu Kanıtlayan 10 Soru

Düşündüğünden Daha Şanslı Olduğunu Kanıtlayan 10 Soru

Hayat lunaparklardaki hız trenleri gibi ve bu macera boyunca duygusal olarak bir yükselir, bir alçalırsın.

Kendi kontrolünün dışındaki şeyler için üzülmek gibi bir hata yapmak her insanın yaşadığı bir durum ve bu kontrolünün dışındaki şeylere maruz kalmadan önce ve sonra yaptığın seçimlerle hayatını ya da kendini daralmış hissetmen çok olası. Beklenmedik giderler ve şansızlık bazen hayatında o kadar çok stresli olmana neden olur ki bir an "Neden ben?" diye düşünmeye başlarsın.

Ama unuttuğun bir şey var, o da senin kontrolünün dışında gerçekleşen olaylar için stres yapmanın sorunlarını çözmediği. Çözmek bir yana bu sorunları daha da işin içinden çıkılmaz bir duruma sokar. Bir an durup düşünürsen hayatında şükretmen gereken ama farkında olmadığın birçok şeyin varlığını fark edeceksin.

Aklından atamadığın olumsuz ve stres yaratan düşünceler mi var? Böyle hissetmek elbette üzücü ama bence olduğundan çok daha iyi ve başarılısın. Bana inanmıyor musun? O zaman kanıtlamama izin ver ve aşağıdaki şu 10 soruyu yanıtla.

1- Bu yazıyı okuyor musun?

kişi, iç mekan, tablo, kadın içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Eee, okuduğuna göre elinin altında harika bir kaynak var. İnternetin gücü neredeyse sınırsız. Arzuladığın her şey hakkında yeni bilgiler öğrenebilir, eski arkadaşlarını bulabilir, yeni iş fırsatlarını keşfedebilir, ufkunu genişletmek için yeni fikirler okuyabilir ve dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan, daha önce hiç görmediğin biriyle tanışıp, muhabbet edebilirsin.

2- Ölüm Korkusu Duymadan Dışarı Çıkabiliyor Musun?

000-012.jpg

Bombalar ve toplu katliamlar çoğu ülkede artık sıradan olaylar olarak kabul ediliyor. Bu yüzden bu kadar kolay bir hayat yaşadığın için mutlu olman gerek.

3- Bugün Bir Şey Yedin mi?

kişi, iç mekan, tablo, yiyecek içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Dünyada her 9 milyon kişi açlıktan hayatını kaybediyor. Bu yüzden her akşam evine ekmek girdiği ve bu insanlardan biri olmadığın için şükretmelisin.

4- Hayatında Ne Yapman Gerektiği Hakkında Stresli misin?

kişi, pencere, iç mekan, kadın içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Güzel çünkü bu senin hırslı olduğun ve hayatın sana sunduğu sıradan şeyler ile yetinmeyeceğin anlamına geliyor. İçinde seni geren enerjiyi olumlu bir davranışa dönüştür çünkü pes etmeyenler her zaman kazanır.

5- İşinden Nefret mi Ediyorsun?

dizüstü, kişi, iç mekan, bilgisayar içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

En azından Türkiye'deki 4 milyon 668 bin kişiden biri değilsin. Eğer kendi işini kurmak gibi bir hayalin (ve yeterli birikimin) varsa sen bu hayalinin peşinden giderken eminim işsiz insanlardan birisi senin yerini doldurmaktan çok mutlu olacak.

6- Başının Üstünde Bir Çatı Var Mı?

iç mekan içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Seni tanımıyorum ama en azından Türkiye genelinde yaklaşık 70 bin evsiz var ve onlar senin kadar şanslı değil. Önümüzdeki kış ayında seni koruyacak bir çatın olacak ama ne yazık ki onların böyle bir imkanı olmayacak.

7- Son Zamanlarda Bir Konuda Başarısız mı Oldun?

koltuk, kişi, oturma, iç mekan içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Başarısızlık hayatında tanışabileceğin en iyi ve en etkili öğretmendir. Bu yüzden bundan bir ders çıkartabileceğin için mutlu olmalısın. Başarısızlığı kötü bir şeymiş gibi algılamayı bırak ve bunun kendin için yeni bir şey öğrenme fırsatı olduğunu fark et. Her başarısız olduğunda kendini bir konuda daha geliştir ve sonunda kendini o kadar geliştirmiş olacaksın ki, yapacağın denemelerde geriye kalan tek seçenek başarı olacak.

8- Evcil Hayvanın Bir Şeyini Yediği, Parçaladığı veya Bir Yere Çişini Yaptığı İçin Sinirli misin?

kişi, oturma, kadın, gök içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Bu soruyu yanıtlamadan önce bunca yıldır evcil hayvanının seni ne kadar mutlu ettiğini düşün ve sonra kendine şunu sor, "Bu duyguyu dünyadaki neyle değişirim?" Yanıt bulamadın, değil mi? Ona bağırmak, kendini daha iyi hissetmene yardımcı olmayacak ve tabi evcil hayvanın da durduk yere ona niye kötü davrandığını anlamayacak, bu yüzden unut gitsin. Yalnız yaşıyorsun ve kendini yalnız mı hissediyorsun? O zaman bir evcil hayvan sahiplen ve hayatında tanışabileceğin en sadık ve en sevgi dolu dostunla yeni bir hayata başla.

9- Eğer İstersen Şu An Ayağa Kalkabilir misin?

pencere, iç mekan, kişi, yer içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Hareket etmek, neşe ve şükran ifadesi olmalı. Seni bu güzel dünyada istediğin yere götürecek sağlıklı uzuvların ve bedenin var. Bir sonraki yapacağın yürüyüşte tekerlekli sandalyeye mahkum olan insanları düşün. Bazı insanlar ise yapamadıklarından dolayı hiç ama hiç hareket edemiyor ama senin onlara kıyasla büyük bir lüksün var.

10- Artık Hayat Hakkında Daha İyi Hissediyor Musun?

kişi, kadın, iç mekan, duvar içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

Eğer bu yazı hayatında daha önce sahip olduğun ama fark etmediğin şeyleri fark etmene ve bunlara şükretmene yardımcı olduysa, hayatında seni mutlu eden her şeyi bir kenara not almanı tavsiye ediyorum.

Bonus

iç mekan, oturma, koltuk, kadın içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

İddia ediyorum ki, düşündüğünden çok ama çok daha iyi bir hayatın var ve başarılısın. Hayat kimi zaman oldukça zorlu olabilir ama sahip olduğumuz bazı ayrıcalıkları bazen o kadar çok kanıksarız ki, bizi kabuğumuzun dışına iten her şeyi bir zorluk olarak algılarız. Oysa tek yapmamız gereken at gözlüklerimizi çıkartıp, etrafımıza doya doya bakmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.