DYO ve AURA-İstanbul iş birliğiyle ‘’Renkli DYOloglar ‘’ başlıyor!

DYO ve AURA-İstanbul iş birliğiyle ‘’Renkli DYOloglar ‘’ başlıyor!

DYO Boya ve AURA iş birliği ile İzmir Yaşar Üniversitesi’nde ‘’renk’’ temalı panel düzenleniyor. Mimar, tasarımcı ve yapı ürünleri üreticilerinin ortak bir platformda bir araya geleceği panel, 1 Mart Cuma günü saat 14.00’da başlayacak.

Mimar, tasarımcı ve yapı ürünleri üreticilerini ortak bir platformda buluşturan AURA Focus Serisi, DYO Boya iş birliğiyle ilk kez “renk” temasını ele alarak İzmir’de düzenlenecek. Moderatörlüğünü AURA-İstanbul’un kurucularından Mimar Yılmaz Değer’in üstlendiği panele, Mimar Sibel Ertez Ural, Sanatçı Serhat Kiraz ve Mimar Nevzat Sayın konuşmacı olarak katılacak. Panelde “renk”, sanat ve mimarlık disiplinlerinin penceresinden, konunun uzmanları tarafından ele alınacak.  

İlk panelist Mimar Sibel Ertez Ural ‘’Renk Bilimi’’ başlıklı sunumunda rengin doğasının, felsefesinin, yeni teknolojilerin ve bilimin mimarlıkla ilişkisine dikkat çekecek..

İkinci panelist Sanatçı Serhat Kiraz ‘’Sanatta Renk’’ konulu anlatımında sanat yaşamı boyunca renk üzerine gerçekleştirdiği üretimlerini, rengi eserlerinde hangi yöntem ve bakış açıları ile ele aldığını paylaşıyor olacak.
Mimaride renk, yazıdaki noktalama işaretleri gibi kullanıldığında mimarlığın ayrılmaz bir parçasına dönüşüyor.  Dikkat çekmek, biçimi belirgin kılmak, işlevi okunaklı hale getirmek, görünmeyeni görünür kılmak ve parça-bütün ilişkisini kurmak için rengin olağanüstü bir olanak sağladığını söyleyen Mimar Nevzat Sayın, ‘’Mimaride Renk’’ konulu anlatımında, tasarımı NSMH’e ait yapılar üzerinden renklerin mimaride nasıl kullanıldığını örnekler üzerinden ele alacak. 

PROGRAM:

Moderatör: 
Yılmaz Değer – Mimar

Panelistler: 

Sibel Ertez Ural ile Renk Bilimi 
Serhat Kiraz ile Sanatta Renk 
Nevzat Sayın ile Mimaride Renk
 
Program Akışı:

14:00     AURA Focus “Renkli DYOloglar” Paneli
16:30 – 17:30    Kokteyl
Etkinliğe mimar, iç mimar, şehir plancısı, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılması bekleniyor.  Eventbrite üzerinden ücretsiz kayıt ile katılım herkese açıktır.
Tarih: 1 Mart 2019, Cuma  
Saat: 14:00 
Yer: Yaşar Üniversitesi, Rektörlük Konferans Salonu, Bornova-İzmir
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.