DYP İzmir İl Başkanı Aygül Horasan, basın mensuplarıyla buluştu

DYP İzmir İl Başkanı Aygül Horasan, basın mensuplarıyla buluştu

Başkan Horasan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Doğru Yol Partisi İzmir İl Başkanı Aygül Horasan, basın mensuplarıyla buluştu.

1-334.jpg

Buluşmada gündemdeki gelişmeler ve siyasi olaylar konuşuldu. Horasan buluşmada bir de açıklama yaptı. 

İşte o açıklama

 

Sayın Genel Başkan Yardımcım,

Sayın İl Yöneticisi Arkadaşlarım,

Sayın Yazılı ve Görsel Medyamızın Güzide Temsilcileri,

Sözlerime başlamadan önce Afrin Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Ülkemizin güvenliği için canını veren evlatlarımızın adeta birer piyon gibi harcanmalarının hesabını elbette bu millet bir gün soracaktır. Kanları yerde kalmayacaktır.

Bugün mevcut hükümetin yanlış politikalarından dolayı vatandaşımız nefes alamaz duruma gelmiştir. İç ve dış politikaları çökmüş, her yıl değişen eğitim sistemi, sağlıkta bitmez tükenmez günü birlik politikalar, çiftçiyi bitiren tarım ve hayvancılık politikaları, kadınlarımızı susmaya mahkum eden şiddet olaylarına gösterilen müsamaha,  son yüzyılın en büyük çocuk istismarı ve diyanetin gerici, bağnaz tutumu, satılan öz kaynaklarımız, saymakla bitmeyen ülke sorunları ve tabi ki siyasi arenadaki ittifak söylem ve gösterileri.

Tüm bu siyasi kirliliğe ve karmaşaya, biz kadınların inançlı ve dik duruşlarıyla izlenecek politikalar çözüm getirecektir.

Ancak bugün ülkemizde her on kadından yalnızca üçü çalışıyor. Geniş tanımlı kadın işsizliği üç milyona yaklaşmış durumda. Kadınların yarıya yakını kayıt dışı çalıştırılıyor. Kadınlarımızın gerçek sendikalaşma oranı yüzde altıdır. Çocuk yaşta evlilik ve çocuk annelerin sayısı inanılmaz boyutta artmıştır.

Her gün en az dört kadının şiddete maruz kalmaktadır. Her on kadından dördü kendisini güvende hissetmemektedir. Türkiye cinsiyet eşitliğinde son sıralarda yer almaktadır.

İş hayatında da, evinde de, sosyal hayatında da kadının hak ettiği yerde, kendini güvende hissetmesi, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi, geleceğimiz olan çocuklarımızı sağlıklı yetiştirebilmesi için parti olarak kadınlarımızın yanında olmak için yasal düzenlemelerin yapılması adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunun bir örneğine de 2015 seçim beyannamemizde de yer vermiştik. Buna göre, Kamuda çalışan kadınlarımızın işine bir saat geç gidip, bir saat işinden erken çıkmalarını sağlayacak yasal düzenlemeyle eşine, çocuğuna ve evine dolayısıyla kendisine ayıracağı zamanı arttırarak daha kaliteli hale getirmektir.

Doğru Yol Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak bizler 24 Şubat 2018 tarihinde Sayın Genel Başkanımız Av. Çetin ÖZAÇIKGÖZ’ün de katılımıyla İl Başkanlığı binamızın açılışını yaptıktan sonra Kemalpaşa’da bir projeye imza attık. Çiftçi kardeşlerimize; geleceğimizi, sağlığımızı tehdit eden ithal tohuma karşı, yerli tahum dağıttık.

Orada da gördük ki, bize gelen çiftçi kardeşlerimizin yüzde sekseni kadındı. Kadın hassasiyeti, kadının geleceğine sahip çıkan o anaç hal ve tavrı kadının yaşamın tam kendisi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bu projemiz İzmir’de tüm ilçelerimizde, Türkiye’de Tüm İl ve İlçe teşkilatlarımızda büyüyerek devam edecektir.

Bugün burada yine bir projemizin ilk adımını atıyoruz. Kadınlarımız, dört duvar arasında olan Kader Mahkumu kadınlarımız o kadınlarımız ki çocuklarını bu dört duvar arasında yetiştirmek zorunda.           Biz Doğru Yol Partisi olarak yine ilk adımı İzmir’den atarak Türkiye genelinde tüm teşkilatlarımız aynı gün ve saatte aynı dilekçeyle Cumhuriyet Baş Savcılığına bu konuda müracaat edeceğiz. Yine aynı gün ve saatte meydanlarda, sokaklarda “Umudu ertelenen çocuklar için bizde varız” yazılı tişörtlerimizle o kader mahkumu kadınlarımızın yanında elinden tutuyor olacağız. Dört duvar arasında yaşamını devam ettirmek zorunda olan çocuklarımızın, kadınlarımızın ihtiyaçlarına bir parça katkıda bulunmak dolayısıyla kadınlarımızın ihtiyaçlarına, umutlarına bir küçük ışık olabilmek için bu konuda ısrarla yürümeye ve çalışmaya devam edeceğiz.

Ben buradan tüm siyasi parti yöneticilerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını, dernekleri, kanaat önderlerini ve toplumun önde gelen aktivistlerini bu konuda bizlerle birlikte el ele olmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kadının senede bir iki gün değil her gün hatırlanıp saygı ve sevgi duyulduğu bir elmanın yarısı gibi erkek ile her alanda eşit olabildiği bir dünya özlemiyle 8 Mart Çalışan Emekçi Kadınlar gününü kutlar, katıldığınız için teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.

 

Aygül HORASAN

İL BAŞKANI

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.