DYP'den Işıl Özgentürk'e sert tepki 

DYP'den Işıl Özgentürk'e sert tepki 

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ü sert bir dille uyardı.

Horasan açıklamasında şu cümlelere yer verdi; 

"Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk ün Batman halkına ve Batmanlı Kadınlara yönelik '' porno çukurunda debeleniyoruz'' yazısı maalesef gazetecilikten uzak, duyumlara dayanarak kaleme alınmış talihsiz bir yazıdır. 

Herhangi bir istatistiğe dayanmadan, kulaktan dolma bilgilerle bir şehrin tamamını zan altında bırakmak, Batmanlı kadınları aşağılama ve bir mal gibi satıldığının üzerinde vurgu yapmak gazetecilik  mesleğine yakışmaz. 

Sayın Özgentürk, siz hiç Batman'a gittiniz mi? Batmanlı kadınlarla oturup bir bardak çay içip yemek yediniz mi? Hele ki Türkiye genelinde derece ile sınav kazanmış o pırıl pırıl kızlarımızı  tanıma fırsatı buldunuz mu? Ben gittim Özgentürk. Batman o kendine özgü münhasır yapısı içinde kadınlarımızla aynı masada yemekte yedik, çay da içtik. İnanın o kadınlar sizden çok daha geniş düşünce yapısına sahiptir. Çok daha fazla sorumluluk sahibidirler. Bu tarz yazılar toplumda ayrıştırıcı tutum izlenmesine neden olup ülkemize zarar vermektedir. Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tecavüzü neticesinde intihar eden İpek Er'i örnek göstererek, toplumun geniş bir kesimi tarafından protesto edilen insanlık dışı bir olayı normalleştirerek yazan Işıl Özgentürk ü ve bu yazıyı basan gazeteyi şiddetle kınıyorum. Derhal Batman halkı ve özellikle Batmanlı kadınlarımızdan özür dilemelidir. Bizler Doğru Yol Partisi olarak Kamu Kurumlarımız, Özel Kuruluşlarımızla ve STK 'larımızla her daim Batmanlı kadınlarımızın yanındayız. 

Lütfen kendinize gelin ve haddinizi bilin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.