DYP'li Aygül Horasan'dan Süleyman Demirel tepkisi

DYP'li Aygül Horasan'dan Süleyman Demirel tepkisi

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan, Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kültür Merkezinin isminin değiştirilmesine tepki gösterdi.

Horasan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kültür Merkezinin, Türk siyasetinin önemli isimlerinden 9. Cumhurbaşkanımız ve merhum  Sayın Süleyman Demirel'in isminin değiştirilmesi bizleri ve Türk halkını derinden üzmüştür.

Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in ülkemize ve milletimize sayısız hizmetleri olmuştur. Bugün sata sata bitiremedikleri bir çok fabrika, barajlar ve yollar onun iktidar olduğu dönemde yapılmıştır.

Selçuk Üniversitesi Senatosunun almış olduğu bu kararı büyük bir ayıp ve ihanet olarak nitelendiriyoruz. Bu karar, toplumu kutuplaştırdığı gibi demokrasi adına geçirdiğimiz kötü sürece bir örnek daha oluşturmuştur. Sultan Alparslan ismi de mutlaka yeni yapılan bir bina, bir cadde, bir meydanda kullanılabilinirdi. 

AK Parti iktidarında daha öncede defalarca bu tür isim değişikliğine gidilerek, tarih sayfalarına yaptıkları işlerle ismini büyük harflerle yazdıran siyasi liderlerin, halkın geçmişiyle bağlantısını kesmeye çalışmışlardır.

Alınan bu karar, siyasi kin üzerine toplumumuzu kutuplaştırmak gibi son derece tehlikeli bir karardır ve yakışıksız olmuştur.

fb_img_1601958219592.jpg

Bu karar merhum 9.Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'e, partimize ve Türk halkının vicdanına yapılmış bir hakarettir. Devlet terbiyesinden yoksun bu kararı esefle karşılıyor ve kınıyorum. 

Unutmayın ki, Türk halkı ve tarih sizi asla af etmeyecektir.

Alınan bu uygunsuz kararın ivedilikle telafi edilmesini talep ediyorum."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.