EDAK, eczacılık öğrencileri ile bir araya geldi

EDAK, eczacılık öğrencileri ile bir araya geldi

EDAK, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencileriyle "Kooperatifçilik ve serbest eczane eczacılığı" eğitimleriyle bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen eğitimlerle; eczane açmayı düşünen öğrencilere, mesleki dayanışmanın örneği EDAK  Ecza Kooperatifi  tanıtılarak, eczane işletmeciliğinde gerekli olacak bilgilerin verilmesi hedefleniyor.

Bilindiği gibi Resmi Gazete'de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik ile 2012'de çıkarılan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un uygulamasına yönelik düzenlemeler getirildi. Yapılan yeni düzenleme ile 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterlerse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olarak çalışacak. Yeni eczaneler nüfusa göre açılacak. Serbest eczane sayıları, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az üç bin beş yüz kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenecek. 

 


EDAK Ecza Kooperatifi tarafından düzenlenen eğitimlerle, yeni mezunların eczane ile ilgili teorik bilgilerini gerçek hayatla birleştiren canlı örnekler verilerek, ecza kooperatiflerine farkındalıklarını artırmak amaçlandı. "Mezun olunca da yalnız değilsiniz" başlığı ile verilen eğitim programında; ecza kooperatifçiliğinin yanı sıra, kategori yönetimi, finans ve dijital çağa uygun eczacılık bilgilerini de kapsıyor. Düzenlenen eğitimleri EDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı  Sevcan Erdinç İçen, Denetleme Kurulu Üyesi Eczacı Bülent Ergin ve İlaç Dışı Satın Alma Müdürü Hakan Tolunay ile Alacak ve Risk Müdürü Ersen Evren tarafından veriliyor. 
 

Her eczacı kooperatif ortağı olmalı
 

Eğitim programında öncelikle ecza kooperatiflerine ortak  olmanın önemini aktaran EDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı  Sevcan Erdinç İçen; Ecza Kooperatifçiliğini ve EDAK'ı öğrencilere ayrıntılı olarak anlattı. İçen; "Eczacı toplumda en çok güvenilen meslek gruplarının başında gelmektedir. Bu güvenin temeli ilaç ve ilaç dışı sağlık ürünlerindeki bilgimizi sürekli tazeleyerek, doğru iletişim yöntemleri ile aktaran, danışman hastalarımızı hekimlerimize doğru yönlendirerek, hekimlerimizle koordineli çalışan meslek grubu olmamız gelmektedir. Biz bu işlerimizi yaparken de mesleki dayanışmamızın en güzel örnekleri ecza kooperatiflerimiz ile  çalışıyoruz. Yeni mezun arkadaşlarımıza da bunu öneriyoruz." dedi.

Kooperatifler sektörde denge unsurudur
 

Eğitimlerin ardından EDAK'ın Işıkkent'teki merkez binasına gelen öğrenciler, EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Eczacı Vecihi Özerdemli ile Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Ayla Tunçbilek ile bir araya geldiler. Başkan Yaklav  yaptığı konuşmada öğrencilere ecza kooperatifleri olarak ilaç sektöründe denge unsuru yarattıklarını söyledi. Yaklav; "Meslektaşlarımızın küçük de büyük de olsa fark etmeden mesleki yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu yapıları ayakta tutuyoruz. Burası yine sizin gibi yeni mezun olacak ve halen de mesleği yürüten genç eczacı arkadaşlarımızın ekonomik anlamda geleceğini belirleyen, koruyan bir mesleki örgüt. Bütün amacımız sizlerin, genç eczacılarımızın mesleğimizle ilgili çıkarlarını korumak, geleceğini belirlemek ve masada var olabilmek" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.