Ediz'den Veda

Ediz'den Veda

Emekli olacak olan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz yıllarca beraber çalıştığı personeliyle vedalaştı.


Yaş haddinden 1 Temmuz’da emekli olan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz,  personele veda etti. 2010 tarihinden itibaren İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Ediz, görev süresince birlikte başarılı çalışmalar yürüttüklerini, verilen destek için personeline teşekkür personel etti.
Duygulu anları yaşandığı veda töreni, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün tarihi binasında gerçekleşti. Ediz, yaptığı konuşmasında 1988 yılından buyana bulunduğu müdürlükte 6 yıldır il müdürlüğü görevini üstlendiğini, personelle uyum içinde çalıştıklarını belirterek, personelin kendilerine önemli destek verdiğini söyledi. İzmir’in turizm alanında gelişmesi için yoğun çaba harcadığını vurgulayan Ediz’in emeklilik hayatında da İzmir’de olacağını vurgulayarak herkesin hakkını helal etmesini, kendisinin de hakkını helal ettiğini kaydetti.
 

ABDULAZİZ EDİZ ÖZGEÇMİŞ:  ”1951 Artvin, Ardanuç doğumluyum. İlk ve orta öğrenimim Kırşehir’de tamamladım. 1969 yılında liseyi, aynı yıl Kırşehir Öğretmen Okulunu bitirdim.
1976 yılında Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunu bitirdim. Artvin, Bolu ve Kayseri Ticaret Liselerinde görev yaptım.
Temmuz 1980’de Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde Müdür olarak göreve başladım. 1982 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi yüksek lisans programını tamamladım.
Mart 1985’te Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okuluna Öğretim Görevlisi olarak geçiş yaptım. Yüksek okulda çalıştığım süre içerisinde “Sekreterlik Davranışlar” , “Büro Yönetimi ve Dosyalama Teknikleri” adlı iki kitap yazdık.


1988 yılında üniversitedeki görevim saklı kalarak Turizm Bakanlığı’nın İzmir Balçova’da açılan Turizm Eğitim Merkezi’nin kuruluşunda Müdürlüğünü üstlendim.


1990 yılında ILO’nun organize ettiği İtalya Torino merkez olmak üzere Fransa, Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki “Turizm Eğitin ve Öğretim Merkezleri, Turistik Tesislerde Eğitim ve Yönetim” konusunda iki aylık uygulamalı programa katıldım. 1992 yılında Üniversitedeki görevimden ayrılarak Turizm Bakanlığı’na geçiş yaptım.
1996 yılında İzmir İl Turizm Müdür Yardımcılığına atandım.


İzmir’de; Turizm Alan ve Merkezleri, Altyapı Yatırımları, Turizmin çeşitlendirilmesi, Termal Turizm Alan ve Merkezleri, Turizm Eğitimi, İşletmecilik ve Organizasyon konusundaki çalışmalara katıldım.
2002 yılında İzmir Ticaret Odası’nca basılan Sekreterlik Davranışları ve Büro Yönetimi adlı kitabım yayınlanmıştır.
İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 20.05.2010 tarihinden itibaren İl Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.