Efeler'de gaz salınımları yüzünden hava ölçümü yapılacak!

Efeler'de gaz salınımları yüzünden hava ölçümü yapılacak!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin Aydın’da düzenlediği “Büyük Menderes Ovası’nda Jeotermal Enerji Santrali Gerçeği “ konulu Çalıştay Başak Koleji Salonu’nda yapıldı.

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, devlete ait yetkili kurumların bölgede jeotermal enerji santralleriyle ilgili halka bilgi vermediğini de belirtirken, “Havadaki hidrojen sülfür oranını ölçecek bir cihazın alımını yaptık. Cihaz önümüzdeki günlerde kurulacak. Bizler her gün halka bu oranları açıklayacağız” dedi.  

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Karamaz, Büyük bölümü Aydın’da kurulu JES’lerin temiz enerji üretir olmaktan uzak olduğunu, yerleşim yerlerinde bu yatırımların kaldırılması gerektiğini söyledi. Karamaz, bu konuya ilgili yeni bir raporun önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.  Germencik Belediye Başkanı ise Açılış oturumunda uygun yapılmayan JES’lerden devletin elektrik satın almaması gerektiğini söyledi.

img_9651.jpg

AÇIKLAMALARI GEREKİR

Geçtiğimiz hafta Efeler’de büyük bir korku ve paniğe yol açan kokunun iki gün sonrasında kentin içindeki santrallerden birinden gece yarısı gaz salındığını, bunu görüntülü olarak tespit ettiklerini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, şunları söyledi:

“Geçen akşam çok ağır bir koku ile karşı karşıya kaldık. Efeler İlçesi’nde inanın hidrojen sülfür oranının ölümcül seviyede olduğunu iddia ediyorum. İddia etmeyen Valilik ve diğer arkadaşlarımız o boyutta değil diyorlarsa kanıtlasınlar. Sizleri korumak ve temiz bir çevrede yaşatmak benim sorumluluğum altında. Fakat bu jeotermaller ile ilgili tek yetkim var onlara ruhsat vermemek. Her şeyi göze alarak ruhsat vermemeye söz veriyorum.”

HERKES BİLMELİ

Başkan M. Fatih Atay,  Efeler halkının havada zehirli gaz oranını bilme hakkı olduğunu da ifade etti, Atay, “Bunun için cihaz alımı konusunda mühendis arkadaşlarımız ile görüştük, yakın zamanda vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Efeler ilçesindeki insanlarımız bu ölçümlerin sonuçlarını bilecek ve öğrenecek” dedi. 

imf_4433.jpg

Başkan Atay, TMMOB bileşenleri ile görev süresinin sonuna kadar işbirliği yapmaya hazır olduğunu da kaydetti, şöyle devam etti:

“Çok para kazanıyorlar, o kadar çok kazanıyorlar ki denetlenmiyorlar. Bizim denetleme yetkimiz yok, olsa çok şey yapacağız. Fakat yetkisiz insanlar olarak ta susup oturup bir kenarda oturacak değiliz. Mücadele edeceğiz, hak verilmez alınır. Anayasal hakkımız bu bizim. Kimsenin temiz bir çevrede yaşama hakkımızı elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, aynı amaç etrafından giderken birbirimize destek olacağız.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.