Efendioğlu'na “2020 Genç Deri Bilim İnsanı” ödülü!

Efendioğlu'na “2020 Genç Deri Bilim İnsanı” ödülü!

Ege Üniversitesi  Deri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Nilay Örk Efendioğlu, “2020 Genç Deri Bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Nilay Örk Efendioğlu, Uluslararası Deri Teknologları ve Kimyacılar Derneği tarafından “Makine-Ekipman” alanında “2020 Genç Deri Bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak; Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ve Arş. Gör. Nilay Örk Efendioğlu’nu ziyaret ederek başarılarından dolayı kutladı. Ziyarette konuşan Rektör Budak, “Üniversitemiz Deri Mühendisliği Bölümü, ülkemizde ve dünyada deri ve deri ürünleri sektörünün ihtiyacı olan nitelikli deri mühendisleri yetiştiriyor. Aynı zamanda akademisyenleriniz yaptıkları projelerle ödüller alıp bizleri gururlandırmaya devam ediyor.  Doktora çalışması kapsamında yürüttüğü proje ile ödüle layık görülen Arş. Gör. Nilay Örk Efendioğlu ve projenin danışman hocası olan Prof. Dr. Mete Mutlu’yu kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Deri Teknologları ve Kimyacılar Derneği tarafından her yıl üç kategoride genç deri bilim insanlarına verilen ödüller kapsamına bu yıl “Makine-Ekipman” alanında verilen ödülü alan Arş. Gör. Nilay Örk Efendioğlu, 2015 yılından bu yana verilen ödülü kazanan ilk Egeli akademisyen oldu.

“İŞÇİLİKTEN VE ZAMANDAN TASARRUF”

Ödül alan projesi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Efendioğlu, “Deri konfeksiyon firmaları; bu projede açıklanan test yöntemlerini ve bulguları kullanarak ellerindeki materyalleri test ederek veya ettirerek, gerekli verileri 3 boyutlu görüntüleme şansı bulacaklar. Ayrıca, simülasyon programına girdiğinde gerçeğe yakın simülasyon görüntüleri alabilecekler. Böylelikle en önemli gider kalemi olan hammadde yani deri, daha kesilmeden ve dikilmeden malzemenin davranışını, istenilen modelde duruşunu, varsa kalıp veya ölçü hatalarını görebilecekler ve numune dikilmediği için işçilik ve zaman yönünden de büyük tasarruf sağlayacaklar. Aynı zamanda şehir dışı ve yurt dışındaki müşterilerin numune kontrollerinin artık sanal ortam üzerinden giysi simülasyon görüntüsünün müşteriye e-posta yoluyla yollanması ile hem hızlı hem de ulaşım masrafı olmaksızın yapılabilmesi yine tasarruf sağlayacak. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda yapılan bu çalışma; literatüre ve bundan sonraki deri materyali ile yapılan çalışmalara önemli katkılar sağlayacağı gibi makro açıdan bakıldığında Türkiye’nin diğer ülkeler ile olan zorlu rekabetinde deri konfeksiyon işletmelerinin üç boyutlu görüntüleme ve simülasyon programları kullanarak maliyet ve zaman tasarrufu, yenilikçi üretim ve ticaret anlayışı ile bir adım öne geçmesine bir vesile olacağını düşünüyoruz” dedi.

Arş. Gör. Efendioğlu, “Ege Üniversitesi ailesine böyle bir başarı kazandırdığım için gurur duyuyorum. Desteklerinden ötürü danışman hocam Prof. Dr. Mete Mutlu’ya, bölüm başkanımıza ve Rektör Hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.