Efes Selçuk 4. Efes ultra maratonu için hazır

Efes Selçuk 4. Efes ultra maratonu için hazır

Efes Selçuk bu yıl 13-14 Mart tarihlerinde, dördüncü kez Efes Ultra Maratonu’na ev sahipliği yapacak.

Tarih, kültür, doğa ve sporu turizmle birleştirmeyi hedefleyen, Limit Sensin ekibinin Efes Selçuk Belediyesi desteğiyle organize ettiği Efes Ultra Maratonu öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. 

TARİH KOŞUCULARA KUCAK AÇACAK 

Efes Ultra Maratonu’nun her yıl giderek büyüyen ve katılımcılar için daha keyifli hale gelen bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Efes Ultra Maratonu ile dünya mirasının koşarak keşfetme deyimi yerine geliyor. Efes Selçuk, sadece antik kentten ibaret değil. Efes Selçuk,  her yeri bire bir gezilerek keşfedilebilecek bir kent. Efes Ultra Maratonu kapımızı tekrar dünyaya açan bir organizasyon olması noktasında bizim için çok önemli” dedi. 

Efes Selçuk’un doğa sporları için benzersiz bir destinasyon olduğunun altını çizen Başkan Sengel; “ Efes Selçuk’ta tarih, kültür ve doğa koşuculara kucak açacak. Spor turizmi dünyada turizmin dönüştüğü başka bir nokta yer alıyor. Spor ve turizmin bir arada yaşanabileceği bir yer olan Efes Selçuk, pandemi şartlarında Türkiye’de belki de en büyük spor ve turizm organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Soluksuz bir koşunun ardından soluksuz süren organizasyonlarınız olsun. Biz her sene bu organizasyona destek vereceğiz” dedi.

arsiv-(2).jpg

TARİHİ SU KEMERLERİNDE SONA ERECEK    

Toplantıda konuşan Limit Sensin Ekip Koordinatörü Ali Cem Aktaş,  değişen spor ve turizm anlayışı çerçevesinde dünyanın birçok yerinin artık koşarak keşfedildiğini ve koşu turizminin günden güne büyüdüğünün altını çizerek; “ Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Efes Ultra Maratonu’nun sloganı “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” . Efes Ultra Maratonu’nda 5K. 12K, 23K, 42K, 60K ve 120K olmak üzere altı farklı etabımız var” dedi. 

Efes Ultra Maratonu’nun pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğinin altını çizen Aktaş; “Bu organizasyon katılımcılara dünya mirasını koşarak keşfetme olanağı sunuyor. Her sene bunun üzerinde duruyoruz.  Buna bir örnek vermek gerekirse; 120K koşacak bir koşucu Efes  Selçuk’un tüm mirasını keşfetme şansına sahip. Efes Alt Kapı’dan başlayacak parkurda koşucular Pamucak Sahili, Arvalya Mevki, Meryem Ana, Şirince, Belevi Keçi Kalesi, Barutçu, Zeytinköy üzerinden Dutlu Yol’a gelecek. Zorlu koşu İstasyon Meydanı’nda sona ererek Efes Selçuk’un doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme olanağı sunulacak” dedi. Ali Cem Aktaş verdiği destekten dolayı Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e teşekkür etti. 

Basın toplantısının sonunda Başkan Ceritoğlu Sengel ve Ali Cem Aktaş gazetecilerin sorularını cevapladı.

ultramaraton-(4).jpg

EFES ULTRA MARATONU YARIŞ PROGRAMI
12 MART 2021/ CUMA
* 12:00-23:00 arası İstasyon Meydanı Carpouza Cafe önünde kit dağıtımı yapılacaktır.
13 MART 2021/ CUMARTESİ
* 120K: Efes Antik Alt Kapı'da saat 05:00 ilk randevulu katılımcılarımız için yarış başlangıç saatidir.
* 60K: Efes Antik Kent Alt Kapı'da saat 05:30 ilk randevulu katılımcılar için yarış başlangıç saatidir.
* 42K: Efes Antik Kent Alt Kapı'da saat 06:00 ilk randevulu katılımcılar için yarış başlangıç saatidir.
* 23K: Efes Antik Kent Alt Kapı'da saat 06:30 ilk randevulu katılımcılar için yarış başlangıç saatidir.
* 61K,42K ve 23K parkurlarında sadece genel klasmanda dereceye giren katılımcılarımızın şiltleri İstasyon Meydanı'nda saat 20:00 ile 21:00 arasında takdim edilecektir. (Ödül Töreni yapılmayacaktır. Kürsüde fotoğraf çekimi olacaktır.)

14 MART 2021/ PAZAR

* 5K: Efes Antik Kent Alt Kapı'da saat 08:00 ilk randevulu katılımcılar için yarış başlangıç saatidir.
* 12K: Efes Antik Kent Alt Kapı'da saat 09:00 ilk randevulu katılımcılar için yarış başlangıç saatidir.
* 12K / 5K ve 120K parkurlarında sadece genel klasmanda dereceye giren katılımcılarımıza İstasyon Meydanı'nda saat 11:30 şiltleri takdim edilecektir (Ödül töreni yapılmayacaktır)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.