Efes Ultra Maratonu sona erdi!

Efes Ultra Maratonu sona erdi!

Dünya Mirası Efes Selçuk’u koşarak keşfetmek için yola çıkan yaklaşık 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşen 4. Efes Ultra Maratonu sona erdi.

Katılımcıların ilk gününde 120K, 60K, 42K, 23K zorlu etaplarını tamamladığı Efes Ultra Maratonu sona erdi. Maratonun ikinci gününde koşucuların 12K ve 5K parkurlarını koşmasıyla maraton tamamlandı. Efes Ultra Maratonu’nun sona ermesinin ardından İstasyon Meydanı’nda Tarihi Su Kemerleri altında düzenlenen ödül töreninde farklı parkurlara katılan koşucular ödüllerini Kaymakam Ekrem İnci ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in elinden aldılar. 

sel_2287.jpg

KOŞARAK KEŞFETMEK BÜYÜK BİR KEYİF

Efes Ultra Maratonu’nun son gününde 12K parkurunda koşan Başkan Ceritoğlu Sengel, “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” sloganıyla düzenlenen maraton için Efes Selçuk’un eşsiz bir destinasyon olduğuna dikkat çekerek “ Böyle bir spor organizasyonunun Efes Selçuk’ta yapılması bizim için büyük bir gurur. “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet”  sloganıyla yaklaşık 2 bin katılımcımız Efes Selçuk’u adım adım keşfederek, bu keşfi sporun içine dâhil ettiler. Dolayısıyla Efes Selçuk’u adım adım tanıma olanakları oldu. Biz de bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduk. Bundan sonra çok daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Çünkü doğayla, sporla, tarihle bütünleşmiş bir kenttir Efes Selçuk. Bunu herkese kanıtlamak istiyoruz” dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel katıldığı 12K parkuru ile ilgili; “ Adım adım tarihi, doğayı keşfetmek, bu keşfi koşarak yapmak benim için de muhteşem bir duyduydu” dedi.  

sel_2213.jpg

DOĞANIN İÇİNDE DOĞAYA ZARAR VERMEDEN 

Efes Ultra Maratonu düzenleyen Limit Sensin Organizasyon Sorumlusu Ali Cem Aktaş, arkadaşlarıyla uzun ve yorucu çalışmalar sonunda bu organizasyonu hayata geçirdiklerini belirterek; “İlk yıllarda 1500 koşucu ile başlamıştık. Şimdi 2000 koşucuya yaklaştık. 12K’dan 120K’ya kadar altı farklı parkurumuz vardı. 120K koşan biri Efes Selçuk’un dünya mirası içinde adım atılmadık yer kalmadan dünya mirasını ve doğal güzellikleriyle bu kenti keşfetmiş oldu. Efes Ultra Maratonu’nun düzenlediği 13-14 Mart tarihlerinde toplam 32 milyon adım atıldı. Doğada sadece ayak izlerimiz kaldı. Bu yönüyle de maratonumuz doğaya hiçbir zarar verilmeden gerçekleşen bir etkinlik olması açısından önem taşıyor” dedi. 

sel_1605.jpg

ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI

Efes Ultra Maratonu’na katılan bir grup Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününü de kutlayarak, parkurlarını ona adadılar. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.