Efeslim Kart projesine prestijli ödül

Efeslim Kart projesine prestijli ödül

Efes Selçuk Belediyesi, Şehir Ödülleri Türkiye 2020’de Efeslim Kart Projesi ile en çok başvuru alan Umut Işığı Temalı Planlama Ödülleri Kategorisinde Yılın Sosyal Alt Yapı Projesi Ödülü’nü kazandı.

KENTLİNİN KENTİNE SAHİP ÇIKTIĞI PROJE: EFESLİM KART 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ödül töreninde yaptığı konuşmada Efeslim Kart Projesi ile kentlinin kentine ve kentlisine sahip çıkmasını amaç edindiklerini belirterek;  “Biz birçok belediyeden feyz alarak bu projeyi oluşturduk. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ancak biz başka bir şey yapmak istedik. Bir kente en çok kentlisi sahip çıkmalı diye düşündük. Aslında amacımız biraz da buydu. Kentli hem ihtiyaç sahibi olanlara, okuyan öğrencisine sahip çıkıyor, hem de atık toplayarak doğaya sahip çıkıyor. Efes Selçuk Kybele’den Amazon’lara, Artemis’ten Meryem Ana’ya kadar bir kadın kentidir. Bu yüzden Efeslim Kart dâhilinde benim projeme inanan ve benimle birlikte yol alan kadın çalışma arkadaşlarım var. Her birine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

efeslim-kart-odul-2.jpeg

TÜRKİYE’DE BİR İLKİN ADI EFESLİM KART  

Türkiye’de bir ilk olan Efeslim Kart Projesi doğa odaklı yaklaşımı, sosyal yardımlaşma ve yerel kalkınma ağına sunduğu katkı ile ödüle layık görüldü. Efes Selçuk Belediyesi’nin “Dar Gelirliye Destek”, “Esnafa Can Suyu”, “Çevreye Dost” ve “Eğitime Katkı” prensipleriyle hayata geçirdiği Efeslim Kart Projesi, sosyal dayanışmayı sağlarken yerel esnafa destek olması, geri dönüşüm bilinci oluşturmasının yanı sıra eğitime katkı sunma olanağı sağlaması yönüyle de hayata geçtiği günden bu yana dikkat çekiyor. 

YEREL DAYANIŞMA VE SOSYAL YARDIMLAŞMAYA KATKI SUNUYOR 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in hayata geçirdiği Efeslim Kart Projesi, kentin sosyal ve ekonomik hayatında yeni bir dönem açtı. Efes Selçuk Belediyesi, Efeslim Kart ile yerel yönetimlerin asli görevlerinden biri olan “sosyal yardımlaşmayı” sağlarken vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda tercih hakkı sunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar kartlarına yüklenen limitlerle ihtiyacı olan temel ihtiyaç maddelerini yerel esnaftan satın alabiliyor. Proje gelir dağılımı adaletsizliğinin ortaya çıkardığı maddi olanaksızlıklara çözüm sunarken, yerel esnafa da destek oluyor. Böylece tüketim kazanıma dönüştürülürken, zincir marketlere karşı yerel esnaf korunuyor. 

“DAR GELİRLİYE DESTEK, ESNAFA CAN SUYU, ÇEVREYE DOST VE EĞİTİME KATKI”

Efeslim Kart Projesi ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanı sıra kentte yaşayan diğer yurttaşları kapsaması yönüyle de benzerlerinden ayrılıyor. Efeslim Kart sahipleri maddi olanakları ne olursa olsun biriktirdikleri geri dönüştürülebilir atıklarla kartlarına yüklenen puanları yerel esnaftan alışveriş yaparken kullanabildikleri gibi bu puanlarla eğitime destek olma şansını da elde ediyor. Efeslim Kart Projesi “Dar Gelirliye Destek, Esnafa Can Suyu, Çevreye Dost ve Eğitime Katkı”  prensipleri ile kentte yaşayan herkesi, her kesimi kapsıyor. 

efeslim-kart-odul-3.jpeg

ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÜRKİYE HAKKINDA

Şehir Ödülleri Türkiye 2020 Ardahan’ın kurtuluşunun 100. Yılı sebebiyle bu yıl 22- 23- 24 Şubat tarihlerinde Ardahan’da düzenlendi. Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller ve Şehir Özel Ödülleri olmak üzere üç ana tema ve 27 kategoride düzenlenen organizasyon ile ülkemizde şehirlere, insanlara dokunan, toplumsal fayda sağlayan, kitleleri pozitif yönde etkileyen proje ve çalışmalara imza atan kurumlar ile kişiler ödüllendiriliyor. 

Türkiye’nin en saygın ödülleri arasında yer alan, jüri üyeleri ve değerlendirme süreciyle dikkat çeken, şehir yönetim paydaşlarının yanı sıra ilgili bakanlıkların, belediye birliklerinin, kalkınma ajanslarının ve üniversitelerin de desteklerini alan Şehir Ödülleri, Yaşayan Şehirler Platformu’nun Türkiye Yaşayan Şehirler Projesi çerçevesinde veriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen Şehir Ödülleri Türkiye, Ardahan Valiliği , Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğü, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Yaşayan Şehirler Platformu iş birliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğin yürütülmesinde, Celsus Kentsel Pazarlama ve Destinasyon Danışmanlık Ajansı organizatörlüğünde, bürokratlar, siyasal partilerin yerel yönetimden sorumlu genel başkan yardımcıları, sivil toplum ve ticari örgütler, belediye birlikleri, kalkınma ajansları, sanatçı, profesyonel ve akademisyenlerin de katkıları oldu.

Efes Selçuk Belediyesi’nin ödül aldığı Umut Işığı Ödülleri Kategorisi’nde geçtiğimiz yıl Ordu Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bolu Belediyesi, Ahmetbey Belediyesi, Nilüfer Belediyesi’nin aralarında olduğu belediyeler yer alıyor. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in jüri başkanlığını yaptığı Şehir Ödülleri Türkiye 2020 jüri üyeleri arasında Şehir Ödülleri Türkiye Direktörü Alper Akın Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Jürisi, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da aralarından bulunduğu birçok akademisyen ve bürokrat da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.