Ege Bölgesi Masterler'inden Balkan çıkarması!

Ege Bölgesi Masterler'inden Balkan çıkarması!

Ege Bölgesi Masterler Liglerinde ki takımların oyuncularından oluşturulan Ege Karması Bulgaristan ve Romanya’da ki etkinliklere katıldı. Ege Karması oynadığı maçların yanısıra kurduğu dostluk köprüleri ile gönülleri de fethetti.

Ege Masterler Federasyonu (EMF) Onursal Başkanı Ahmet Gök’ün liderliğini üstlendiği kafile önce   Bulgaristan’ın Targovişte (Eskicuma) kentine gitti. EMF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tunç ve aralarında Manisa ve ilçesi Akhisar ile İzmir’in Foça, Bornova, Bayraklı, Balçova, Çeşme, Dikili gibi ilçelerinden oyuncuların bulunduğu kafile burada dostluk maçı yaptı. Egeli Masterler, gece onurlarına verilen, Bulgaristan Targovişte Bölge Milletvekili Taner Ali ve yerel yetkililerinde bulunduğu  yemeğe katıldı. Milletvekili Taner Ali yemekte yaptığı konuşmada iki ülkenin masterlerinin biraraya gelişlerinin geleneksel hale gelmeye başladığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Taner Ali; “Ne mutlu bize. Burada sadece spor değil arkadaşlık çok önemli. Yıllar önce ben belediye başkanı iken size Kuşadası’nda misafir olduk. Sonra sizleri burada ağırladık. Atalardan kalma geleneklerimizi sürdürdük. Ben Spor Akademisi mezunu ve  güreşçiyim ama artık futbol oynuyorum. Müsabakalar değil ama inşallah bu görüşmeler devam etsin.  Din, dil, ırk ayrımı olmadan bütün dünyada bu faaliyetler sürsün.  İzmir İstanbul otoyolunun yapılmasıyla artık daha yakın olduk. Sizleri daha sık bekleriz.”dedi.

targoviste---ege-karmasi.jpg

SİZLERİ İLKLERİN KENTİ İZMİR VE EGEYE BEKLİYORUZ

Kafile ve EMF Onursal Başkanı Ahmet Gök’te Milletvekili Taner’e ve Targoviste’li  yetkililere teşekkür ederek birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Gök; “Balkanlarda pek çok ülkeye gittik. Gidiyoruz. Sporla dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı bütünleştiriyoruz.  Buralarda kendimizi evimizde hissediyoruz.Bize bu duyguları yaşatan sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde pek çok kent artık masterlerle ilgili turnuvalar etkinlikler düzenliyor. Biz de sizleri bu faaliyetleri başlatan, ilklere imza koyan kentimiz İzmir ve Ege bölgemizdeki etkinliklerde aramızda görmek istiyoruz. “dedi.

Ege Masterler Karması, Bulgaristan’ın ardından Romanya’nın Costinesti kentinde Türkiye’den Lüleburgaz, ev sahibi ülkeden  A.S. Obelisc Costinesti ve Victoria Cumpana takımlarının da yer aldığı dörtlü turnuvaya katıldı. Zevkli ve çekişmeli mücadeleleri ailelerin de tribünden izlediği maçların ardından düzenlenen Köstence (Constanta) kent gezisine  iştirak edildi. Turnuva sonrası düzenlenen yemekli ve eğlenceli ödül töreni gecesine Costinesti Belediyesi yetkilileri de katıldı. Turnuvada yer alan Türk takımları ve aileler Costinesti’den 9-13 Ekim 2019 tarihlerinde Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde  4.ncüsü düzenlenecek Dünya Barış Kupası  Uluslararası Masterler Futbol Turnuıvası’ nda buluşma dilekleriyle ve coşkuyla uğurlandı. Ekip güzergah üzerinde Bulgaristan’ın turistik Nesebar kentini de ziyaret ettikten sonra İzmir’e döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.