EGE, GELECEĞİNİ PLANLIYOR

EGE, GELECEĞİNİ PLANLIYOR

Ege Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, 2019-2023 yıllarını kapsayan stratejik planını hazırlamak için “Stratejik Yönetim Eğitimi”ne başladı.

Yönlendirme kurulu ve stratejik planlama ekibi üyeleri Ege Üniversitesi’nin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için gerekenleri tartıştı. Üniversitenin geleceğinin konuşulup stratejik plan taslağının hazırlandığı toplantıda ayrıca misyon-vizyon çalışmaları, durum-performans analizleri ve maliyetlendirme gibi konular ele alındı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde üniversitelerin belirli alanlara yoğunlaşması gerektiği vurgulanırken, bunun için gerekli altyapının oluşturulmasının planlamaya bağlı olduğu kaydedildi.

STRATEJİK PLANLAMA EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ


Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Karabay yönlendirme kurulu ve stratejik planlama ekibinin önemini vurgulayarak, “Yönlendirme kurulu sürecin ana aşamalarını ve çıktılarını kontrol eder, sorumlu oldukları harcama birimlerinin stratejik planlama sürecine aktif katılımını sağlar ve tartışmalı hususları görüşüp karara bağlar. Ayrıca, alternatif misyon ve vizyon taslaklarını, taslak amaçlar ile hedef kartlarını değerlendirerek uygun görüşle rektörün onayına sunar.

 

Stratejik planlama ekibi ise stratejik planlama sürecinin hazırlık programına uygun olarak yürütülmesi, gerekli faaliyetlerin koordine edilmesi ile yönlendirme kurulunun uygun görüşüne ve rektörün onayına sunulacak belgelerin hazırlanmasından sorumludur” şeklinde konuştu.


Stratejik planlama görevini yüklenen bu iki birimin uygun bir eğitim alt yapısı ile desteklenmesinin önemine işaret eden Prof. Dr. Karabay, ‘’Bu nedenle, stratejik plan eğitimlerini güncel ve kaliteli bir şekilde sunan TÜSSİDE’den eğitim talebinde bulunduk’’ dedi.

GELECEĞİMİZ STRATEJİK PLANLAMADAN GEÇİYOR


Stratejik planlamanın öneminin tartışmasız olduğunu ve ulusal-uluslararası kurumların başarısının buradan kaynaklandığını söyleyen Tübitak-Tüsside eğitmeni uzman Barış Çarıkcı, “Organizasyonu yönetmek ve kurgulamak için üst yönetimler çok sayıda metot kullanıyorlar. Ancak, en çok kullandıkları yaklaşımın stratejik planlama olduğunu görüyoruz” dedi. Üniversite sayısındaki artışla beraber farklılaşma stratejisinin ön plana çıktığını anlatan eğitmen Çarıkcı, “Üniversitelerin artık kendilerine özgü olmaları gerekiyor. Üniversitelerin farklılaşmaları ve belli konulara ağırlık vererek bu yönde altyapılarını geliştirmeleri gerekiyor. Örneğin, üniversite kendine eğitim, araştırma veya uluslararasılaşma gibi belirli bir hedef belirleyebilir” şeklinde konuştu. 


Kalkınma Bakanlığı’nın üniversiteler için hazırlamış olduğu rehber üzerinden teorik ve uygulamalı çalışmaları gerçekleştirerek devam eden eğitim sürecinin Ege Üniversitesi’nin gelecekteki başarılarına katkıda bulunması öngörülüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.