Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nden tasarıma tam destek 

Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nden tasarıma tam destek 

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 çerçevesinde Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenen “Bez Çanta Yüzey Tasarımı Yarışması” sonuçlandı.

İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 etkinliğinin ana teması Döngü’den yola çıkarak düzenlenen yarışmaya ulusal ölçekte 50’nin üzerinde eser katılırken, yarışma Türkiye’de tasarımı desteklemek ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla  organize edildi.
 
İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 etkinliğinde finale kalan eserlerin tamamının sergileneceğini söyleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “öncelikle yarışmaya katılanlara çok teşekkür ediyorum. Biz hem sektöre hem de tasarımcılara katkı sunacak olan bu yarışmayı organize ettik. Gelen eserleri birbirinden değerli jüri üyelerimiz ince eleyip sık dokuyarak değerlendirdiler ve ilk üç belirlendi. Birinci olan DEÜ Mimarlık Fakültesi mezunu, mimar Nusret İrfan Uşun’u kutluyorum. Tasarımı bez çantalar üzerinde basılarak çoğaltılacak” dedi.

5-145.jpg
 
 Yarışmada ikinciliği Fırat Karapınar alırken, üçüncülüğü ise Elif Cesur kazandı
 
Döngü teması çerçevesinde; sunulan tasarımların değerlendirilmesinde, tasarımcının yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgünlüğü ve yeniliği, tasarımın temaya uygunluğu bakımından ele alınmış ve bu kriterleri en çok sağlayan ve kendi aralarında çeşitlilik de oluşturan üç tasarım sırasıyla derecelendirilerek seçildi. Yeni ve yetenekli tasarımcıları sektöre kazandırılması için etkinlikler sürdürülürken, bu  yarışmanın ödül töreni 18 Ekim Cuma günü Kültürpark'ta İyi Tasarım/Good Design İzmir_4 etkinliğinin açılışı esnasında yapılacak.  
 
Yarışma jürisi ise şu isimlerden oluştu:
 
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı ve Jüri Başkanı Prof. Hakan Ertep, İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Zeynep Arda , İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriel Tasarım Bölümü ve İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Danışma Kurulu Koordinatörü Dr. Elif Kocabıyık Savasta, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimar Dr. Emre Gönlügür, DEÜ Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Tuğcan Güler , Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Araştırma Görevlisi Ziyacan Bayar,  EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Moda Tasarımcısı Övge Yıldızhan, EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Öngören 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.