Ege Tıp’tan intörn hekimlere yönelik kongre

Ege Tıp’tan intörn hekimlere yönelik kongre

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde “I. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” düzenlenecek.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) koordinesinde intörn hekimlerin birinci basamak hekimlik pratiğinde sık görülen hastalıklar ve önemli başvuru nedenleri, tanı ve tedavi yaklaşımları konusundaki bilgilerinin güncellenmesi amacıyla çevrimiçi olarak “I. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” düzenlenecek. EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan bir grup öğrenci EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret edip kongre hakkında bilgi verdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezun olacak öğrencilerin eğitimlerine ciddi katkı sağlayacak I. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresini düzenlemek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan bir grup öğrenci, EÜTF koordinesinde intörn hekimlerin birinci basamak hekimlik pratiğinde sık görülen hastalıklar ve önemli başvuru nedenleri, tanı ve tedavi yaklaşımları konusundaki bilgilerinin güncellenmesi amacıyla çevrimiçi olarak 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenecek I. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi hakkında EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a bilgi verdi.

ege--intorn-hekimler--(2).jpg

“ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

EÜTF’nin pandemiye rağmen iyi bir planlamayla tıp eğitimi alan öğrencilerin eğitimlerinde aksama yaşamamasını sağladığını vurgulayan Rektör Budak, “Donanımlı akademik kadromuz, bir taraftan sağlık hizmetlerinin diğer taraftan da eğitim hizmetlerinin aksamaması için büyük bir gayret gösteriyor. Öte yandan eğitimlerinin artık son aşamasında olan hekim adaylarımızın meslek yaşamlarına daha güçlü hazırlanmaları için de önemli çalışmalar yürütülüyor. Çevrimiçi toplantılarla üniversitemiz öğrencilerine yönelik kongre ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek pandeminin eğitim üzerindeki etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz. Tıp Fakültemiz koordinesinde düzenleyeceğimiz I. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak” dedi.

ege--intorn-hekimler--(3).jpg

BİLGİLERİNİ GÜNCELLEYECEKLER

EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, kongrenin amacının intörn hekimlerin birinci basamak hekimlik pratiğinde sık görülen hastalıklar ve önemli başvuru nedenleri, tanı ve tedavi yaklaşımları konusundaki bilgilerinin güncellenmesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gürgün, “Kongre bilimsel oturumlarında, intörn hekimler tarafından sunulan olgular çerçevesinde danışman öğretim üyeleri ile birlikte tanı ve tedavi yaklaşımları tartışılacak. Kongremiz, kısa bir süre sonra mezun olacak intörn hekimlerimize eğitimleri boyunca kliniğe ilişkin edindikleri bilişsel kazanımların tekrar hatırlanması ve güncellenmesi fırsatını vererek, akademik ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak. Kongremizin ülkemizdeki COVID-19 pandemisi sürecinde öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları destek ve dayanışmanın sağlanmasına olanak veren bir etkinlik olacağına inanıyoruz. Tüm katılıcılara açık olan kongremiz ücretsiz olarak gerçekleştirilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.