Ege Üniversitesi Atatürk’ü andı

Ege Üniversitesi Atatürk’ü andı

Ege Üniversitesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85’inci ölüm yıl dönümünde Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Ege Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde gerçekleştirilen anma törenine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Banu Yücel ve Prof. Dr. İlkin Şengün, EÜ Senato Üyeleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’te sirenlerin çalmasıyla, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan mozoleye çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

ege-universitesi-10-kasim-anma-toreni-14-1.jpg

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen anma töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Ersan, “Atamızın ve silah arkadaşlarının hatırası önünde saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün; onu ve fikirlerini tekrar anlamak, anlatmak üzere bir arada bulunuyoruz. Bugün, ulusumuz için yalnızca bir matem günü olmanın ötesinde; bizlere emanet edilen mirasın değerini bir kez daha anlama ve onu daha ileri taşıma kararlılığımızı ortaya koyma günüdür. Ege Üniversitesi olarak; Atamızın hedeflediği çağdaş ve güçlü Türkiye için, Cumhuriyetimize sahip çıkan, milli ve manevi değerlerinin bilincinde, çalışkan ve dürüst nesiller yetiştirme hedefimize yürekten bağlıyız. Bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85. sene-i devriyesinde büyük bir saygı ve minnetle yâd ediyor, vatan ve hürriyet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

prof-dr-mehmet-ersan-1.jpg

ege-universitesi-10-kasim-anma-toreni-5-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.