Ege Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor

Ege Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanıyor

Ege Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında ‘Türkiye Yüzyılı’ mottosu ile çok sayıda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif projeye ev sahipliği yapacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığını yaptığı, farklı disiplinlerden akademisyenlerin görev aldığı geniş katılımlı komisyon, çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon üyeleri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye Yüzyılı hedefleri ve vizyonu ile tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizde ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ etkinliklerine yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda akademik birimlerimizin yöneticilerinin yanı sıra farklı disiplinlerden akademisyenlerimizin de görev yaptığı geniş tabanlı oluşturduğumuz komisyonumuz çalışmalarına devam ediyor. İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’de başlayacak olan etkinliklerimizi geniş bir tarih aralığında öğrencilerimiz, mensuplarımız ve paydaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ege-universitesi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor-2.jpg

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi, ülkemizin küresel düzeyde tanınır, saygın üniversitelerden birisidir. Üniversitemiz, kurulduğu günden bu yana, eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye, sosyo-kültürel ve sanatsal aktivitelerden ulusal ve uluslararası projelere, bölgemizin ülkemizin ve insanlığın ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinden iş dünyasının taleplerine kadar her alanda önemli çalışmalar yürütmüş ve insan kaynağı yetiştirmiştir. 2020 yılında YÖKAK tarafından beş yıllık tam akreditasyon verilen ilk devlet üniversitesi olma başarısı gösteren üniversitemiz, 2021 yılında ise YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilmiştir. ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversite olmanın gururunu yaşayan Ege Üniversitesi, programlarının yüzde 70’ini akredite etme başarısı göstermiştir” dedi.

ege-universitesi-turkiye-yuzyilina-hazirlaniyor-11.jpg

Öncü bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı’nı, bilimin yüzyılı yapmak için daha çok çalışacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak “Üniversitemiz, tüm birimleri, iç ve dış paydaşları ile birlikte başta bölgemiz ve ülkemiz olmak üzere insanlığa fayda sağlamak için topyekûn çalışmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrına adım attığımız bu süreçte ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile önemli çalışmalara ev sahipliği yapacağız. Üniversitemizin, dünyanın en seçkin üniversiteleri arasına girmesi için ekosistemimizi güçlendirmeyi, uluslararasılaşma çalışmalarımızı ve iş birliği ağımızı genişletmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimizi değerlerine bağlı, azimli, donanımlı, çalışkan bireyler olarak geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.