Ege Üniversitesi öğrenci kariyer gelişimini en destekleyen üniversite seçildi

Ege Üniversitesi öğrenci kariyer gelişimini en destekleyen üniversite seçildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen dijital hizmet noktası “E-insan” lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Törende Ege Üniversitesine “Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite” ödülü verildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Rektör Prof. Dr. Budak, “Cumhurbaşkanlığımızın, öğrencilerin kariyer gelişimine destek vizyonu kapsamındaki çalışmalarımızla bu ödülü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan ilk ve tek üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizin her zaman yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a, paydaşlarımıza, öğrencilerimize ve başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ogrencilerin-kariyer-gelisimini-en-etkin-sekilde-destekleyen-universite-5.jpg

Öğrencilerin kariyerlerini en verimli şekilde desteklemek adına üniversite bünyesinde Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü kurduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimizin kariyerlerinin gelişimini izlemek, onları doğru yönlendirebilmek ve ihtiyaç duydukları profesyonel desteği vermek amacıyla sürekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde en fazla kariyer etkinliği yapan üniversite konumundayız. Ödülü almamızda büyük etkisi olan Ulusal Staj Programı kapsamında bin 139 öğrencimiz, bakanlıklarımız başta olmak üzere çeşitli yerlerde stajını tamamladılar. İşveren pozisyonunda gönderdiğimiz teklifler sayesinde, Üniversitemizden ve diğer üniversitelerden 62 öğrenci, Üniversitemizin çeşitli birimlerinde stajlarını yaptılar. Ödül kriterlerinde öğrencilerinin Kariye Planlama Dersi alma oranı, Ulusal Staj Programına başvuran öğrenci oranı, Ulusal Staj Programı ile staj yapan öğrenci oranı ve Yetenek Kapısı platformuna kayıtlı öğrenci oranı ele alındığını düşünürsek bu ödülü hak ettiğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

ogrencilerin-kariyer-gelisimini-en-etkin-sekilde-destekleyen-universite-6.jpg

Yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan EGEKAF’a ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Budak, “ Yetenek Kapısı üzerinden 60 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı fuara; 189’u kamu, 341’i özel olmak üzere toplamda 530 firma katılım sağladı. 100 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ege Kariyer Fuarı, Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olarak büyük yankı uyandırdı. Bununla birlikte Yetenek Kapısı sistemine kayıtlı firma sayımızı bin 592’ye çıkardık. Sistemde kayıtlı 53 bin 214 öğrencimiz bulunuyor. Üniversitemizin öğrenci odaklılık hedefi doğrultusunda tüm akademik birimlerimizin temsilci öğretim üyelerinden oluşan ‘Kariyer Temsilcisi’ akademik grubumuzu ve öğrencilerimizden oluşan ‘Kariyer Elçisi’ öğrenci grubumuzu oluşturduk. Düzenli aralıklarla yaptığımız toplantılarımız ve etkin iletişimimiz sayesinde, yıl boyunca tüm akademik birimlerimizin, sektör temsilcilerini öğrencileriyle buluşturmak suretiyle kariyer ve mezun etkinlikleri gerçekleştirmelerini sağladık. Pandemi sürecinde, her hafta gerçekleştirdiğimiz toplantılarla öğrencilerimizle bir araya gelerek uzaktan eğitim sürecinde de iletişimimizi aynı yoğunlukta devam ettirdik. Bu yoğun çalışmalarımızın sonucunda da bu ödüle layık görüldük. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a ve başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.