Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’nin gururu oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’nin gururu oldu

Ege Üniversitesi Cerrahları Gürcistan’ın İlk “İzsiz Tiroid Ameliyatı”nı yaptı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Makay yönetimindeki cerrahi ekibi, Gürcistan’ın ilk izsiz tiroid ameliyatını gerçekleştirerek tarihe geçti.


Türkiye’de izsiz tiroid ameliyatı tekniğini ilk kez gerçekleştiren Doç. Dr. Özer Makay ve ekibi bu başarısını sınır ötesine taşıdı.


Ege Üniversitesinin uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekleyen ve Türkiye’de izsiz tiroid ameliyatı tekniğinin yaygınlaşması konusunda yoğun çaba harcayan Doç. Dr. Özer Makay Gürcistan’da gerçekleştirilen ameliyatla ilgili şöyle konuştu, “Konferanslarımızda ağırladığımız Gürcü meslektaşımız Prof. Levan Ramishvilli, 35 yaşındaki kadın hastası izsiz tiroid ameliyatı olmak isteyince bizimle iletişim kurdu. Ameliyat kararının ardından hastamız, biz ve Gürcistan’da bulunan meslektaşlarımız heyecanlandık. Ameliyatı, kendi evimizde gibi çok rahat ve başarıyla gerçekleştirdik. Bu hayali; biz Türklerin, Ege Üniversitesi’nden bir ekibin gerçekleştirmiş olması, hem ülkemiz hem üniversitemiz açısından bizlere büyük gurur verdi. Gürcistan Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği, Tiflis Üniversitesi ve medya bize büyük destek verdiler. Komşumuz Gürcistan’da elde ettiğimiz başarıyla onur duyduk. Bu başarımıza katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum”
 

“Ege Üniversitesi uluslararası bir marka”
 

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından verilen “Alan Odaklı Başarı Ödülleri”nde Ege Üniversitesi’nin Tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi büyük ve uluslararası bir marka. Bu markamızı da uluslararası yapan en önemli unsurların başında Tıp Fakültemiz geliyor. Doç. Dr. Özer Makay yönetimindeki değerli ekibimizin Gürcistan’da yapmış olduğu bu başarılı operasyon Ege Üniversitesi’nin bölgemiz için ne kadar önemli bir sağlık üssü olduğunu bir kez daha gösterdi.  Ekibimize ve Tıp Fakültemizde insan sağlığı için emek veren tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


Doç. Dr. Özer Makay, Op. Dr. Murat Özdemir, Yüksek Hemşire Güler Okyar ve Yüksek Hemşire Ebru Aydın’dan oluşan ekip, başarılıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından, Gürcistan Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği ve Tiflis Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen konferansta operasyon konusunda bilgi verdiler. Konferansa canlı yayınla bağlanan hastadan da ameliyatla ilgili görüş alındı. Sağlık durumu iyi olan hasta ertesi gün taburcu oldu.    
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.