Ege Üniversitesi'nde çocuklar duygularını tanıyor

Ege Üniversitesi'nde çocuklar duygularını tanıyor

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) çocukların sömestr tatilinde sosyal duygusal becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Duygusal Zeka ” programı başladı.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya ve Arş. Gör. Fatma Kocaayan tarafından yürütülen eğitime 8-10 yaş aralığındaki çocuklar katılıyor.

Eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya, “Duygusal Zekâ Eğitimi Programıyla, çocukların duygularını fark etmelerini, duygu repertuarlarını geliştirmelerini, hissettikleri duyguların adını koyabilmelerini amaçlıyoruz. Böylece çocukların özellikle yoğun olumsuz duygular hissettiklerinde duygularını yönetebilmeleri, duygunun ve problemin içinde kaybolmamaları mümkün olabiliyor. Kişisel problemlerini çözmek, karar vermek için harekete geçebiliyorlar. Bu amaçlarla program kapsamında çocukların duygusal farkındalığını artırmaya ve duygularını ifade etmeye  yönelik çalışmalar yapıyoruz "  dedi.

Duygusal zekâ eğitimi çocuklara kazandırılacak duygusal ve sosyal yeterlikleri içeriyor. Duygusal zekâyı geliştirmeye yönelik eğitim programlarıyla kazandırılan yeterlikler yoluyla çocukların özgüvenlerinin yükseldiği, dürtülerini kontrol edebildikleri, etkili arkadaş ilişkileri kurdukları, akran grubunda popülerliklerinin arttığı, akademik başarılarının yükseldiği, öfkelerini kontrol edebildikleri ve daha mutlu oldukları görülüyor.

Eğitim programı kapsamında çocuklarla ‘kendini gözlemleme, duyguları tanıma, duygularını fark edebilme, kendini kabul etme, kendisiyle gurur duyma, güçlü zayıf yönlerini anlayabilme,  ilişkileri yürütebilme, duyguları hakkında konuşabilme, etkili dinleme, ben mesajları ve işbirliği yapabilme’ yeterlikleri üzerinde duruluyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.