Ege Üniversitesi'nde MS Hasta Okulu Sona Erdi

Ege Üniversitesi'nde MS Hasta Okulu Sona Erdi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Nöroloji Anabilim Dalı Multipl Skleroz Polikliniği hastaları için düzenlenen "Ege MS Hasta Okulu" başlıklı etkinlik sona erdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Nöroloji Anabilim Dalı Multipl Skleroz Polikliniği hastaları için düzenlenen "Ege MS Hasta Okulu" başlıklı etkinlik sona erdi.

İZMİR(Ege Ajans)-EÜ Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Nur Yüceyar, MS beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sisteminin bir hastalığıdır. 20-40 yaş gibi yaşamın en üretken çağında kişiyi yakalar. Bağışıklık sisteminin bir hastalığıdır. Erken tanı ve doğru tedavi ile yaşamın sekelsiz (Bir hastalıktan sonra kalıcı bir sakatlık ya da problemin görülmeme hali) sürmesi sağlanabilmektedir. Bu nedenle toplumun bu konuda aydınlatılması, hastalarımızın hastalıkları ve baş etme yolları konusunda bilgilendirilmeleri ve tedavinin sürekliliği çok önemlidir. Bireylerde çok farklı seyredebilir. MS çok yüzlü bir hastalıktır. Bir kısım hastalarımız tüm meslek gruplarını uzun süreli sorunsuz veya küçük engellerle birlikte sürdürebilirken; bir kısım hastamız yaşamı kısıtlı hale getiren engeller ile yaşamı sürdürmek zorunda kalabilmektedir” dedi.

Bu yıl “Dünya MS Günü” 25 Mayıs 2016 tarihinde kutlanacak. Dünya MS Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerle Multiple Skleroz (MS) konusunda farkındalık yaratmak, en güvenilir bilgileri anlaşılır düzeyde MS’li bireylere, ailesine ve topluma aktarmak, tıbbi ve sosyal sorunlara çözümler getirmek amaçlanıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Multipl Skleroz Polikliniği hastalarına yönelik Ege MS Hasta Okulu EÜTF Muhittin Erel Amfisi’nde geniş katılımla gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. A. Nur Yüceyar , Prof. Dr. Özgül Ekmekçi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Akkoç ve Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayriye Elbi ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nefati Kıylıoğlu tarafından MS hastalığına ait güncel bilgiler, yaşamlarında yüz yüze gelebilecekleri tıbbi sorunlar, tanı ve tedavi aşamaları, hastalık ile mücadele yolları ve yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik bilgiler hasta ve hasta yakınlarına aktarıldı. Hastalar ayrıca MS Polikliniği Ayaktan Tedavi Bölümü’nde görevli Yük. Hem. Meltem Baklan ve Uz. Hem Yücel Boztürk tarafından tedavi aşamasında ve uygulanmasında bilinmesi gerekenler konusunda aydınlatıldı.

Prof. Dr. A. Nur Yüceyar, konu hakkında "Bir ekip işidir, multidisipliner yaklaşım gerektirir. Bu hasta okulunda da bizlere, yine hastalarımızın tedavisi aşamasında desteklerini aldığımız sevgili öğretim üyesi arkadaşlarımız, hocalarımız değerli bilgi paylaşımları ile katkıda bulundular. Oldukça verimli geçen bu toplantıda MS ile ilgili merak edilen tüm sorular yanıtlandı. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından sanatçı dostlarımız Alev ve Efe Sezer’in hastalarımıza yönelik piyano performansi alkış topladı” diye konuştu..

Hasta odaklı bu proje kapsamında MS Polikliniği Pilates Okulu’na katılan MS’li bireylerden toplantı sırasında çok olumlu geri bildirimler alındı. Projeye destek veren Antranör Arzu Demirci, Yük. Hem. Meltem Baklan, Ege Tıbbıyeliler Derneğinden Prof Dr Yasemin Akçay ve Dilek Yeşim Metin’in de bu pilates okulunun geleneksel hale getirilmesi dilekleri paylaşıldı. (YA/OK)

MS

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.