Ege Üniversitesi'nden 100.yıla özel 300 etkinlik

Ege Üniversitesi'nden 100.yıla özel 300 etkinlik

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhuriyetin 100. yılını Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yüzüncü yıla özel 300’ün üzerinde etkinlikle kutladıklarını söyledi.

Ege Üniversitesi (EÜ), Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, ana ve hastane kampüsü ile ilçelerde bulunan akademik birimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” başlığı ile yapılan programlarda; konferanslar, sempozyumlar, sergiler, çalıştaylar, sanatsal ve kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.

ege-1.jpeg

Milli Mücadele ruhunu, tarihe gömülmek istenen Türk milletinin yeniden doğuşunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını anlatan etkinliklerde, Cumhuriyetin ikinci asrına ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yapılıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhuriyetin 100. yılını Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yüzüncü yıla özel 300’ün üzerinde etkinlikle kutladıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin ‘Yüzüncü Yıl’ını Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde üniversitemizin tüm birimleriyle ortak hazırladığımız yoğun bir programla kutluyoruz. 100 yıllık kazanımlarımızı, kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerle gençlerimize anlatıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına; Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanarak tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak büyük bir motivasyonla adım atıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi bundan sonra daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Geleceğimiz olan gençlerden emanet aldığımız bu cennet vatanı ilelebet payidar kılmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını bir kez daha kutluyorum” dedi.

ege-2.jpg

“CUMHURİYETİN 100. YIL ANITI” EÜ’YE KAZANDIRILDI

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” konferansı ile başlayan Ege Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Döneminde Temel Bilimlerde Kullanılan Tarihi Cihazlar”, “100 Yıl Önce İzmir ve İzmirliler” ve “Mavi-Beyaz Atatürk Fotoğrafları” sergileri sanatseverlerle buluştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi tarafından kan bağışına dikkat çekmek, toplumun kan bağışı konusundaki farkındalığını artırmak ve kan bağışını teşvik etmek amacıyla “100.Yıl Kan Bağışı Can Bağışı Kampanyası” başlatıldı. Bir ay sürecek olan kampanya yoğun bir şekilde devam ediyor. Türk milletinin, istiklal ve istikbaline olan inancı sayesinde yokluk ve imkansızlıklarla kazanılan Milli Mücadele ruhunun ve Cumhuriyetin kazanımlarının anlatıldığı, Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında Türkiye’nin Kazanımları” başlıklı sempozyum farklı üniversitelerden bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Rektörlüğü Bahçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Töreni” yapıldı. Resepsiyona Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Heyeti de katıldı. Cumhuriyetin kuruluşunu ve adım adım yükselişini anlatan, üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün de yer aldığı “Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı”nın açılışı gerçekleştirildi. Anıt, Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümünde Ege Üniversitesi ailesinin katılımı ile açıldı.

ege-3.jpg

REKTÖR PROF. DR. BUDAK ÖĞRENCİLERLE ANITKABİR’İ ZİYARET EDECEK

İzmirlileri sanata doyuran 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, 31 Ekim’de start alıyor. Ege Üniversitesi'nin köklerinden ve geleneklerinden gelen güçle düzenlediği uluslararası kültür sanat şöleni Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Vefa” konseptiyle gerçekleştiriliyor. Etkinlikler kapsamında ayrıca Kasım ayı içerisinde Rektör Prof. Dr. Budak, 400 öğrenci ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ege Üniversitesinde, Cumhuriyetinin 100. Yılı Etkinlikleri çok çeşitli faaliyetlerle yılsonuna kadar devam edecek.

ege-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.