Ege Üniversitesi’nden  “Araştırmacılara” davet

Ege Üniversitesi’nden “Araştırmacılara” davet

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Ege’de konferans verecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” kapsamında Ege Üniversitesinin(EÜ) akademik birimlerinin çalışmaları ile uyumlu araştırmalar yürüten ve program koşullarını sağlayan araştırmacıları üniversiteye davet ediyor. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun-TÜBİTAK-“Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” ile nitelikli çalışmalar yapan bilim insanları Türkiye’ye geliyor. Proje yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı ülke araştırmacılarını da kapsıyor.

Türkiye, akademik dünyada veya özel sektörde yaptıkları sıra dışı projelerle ses getiren araştırmacılara çağrıda bulunuyor. “TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” ile alanlarında başarılı çalışmalar yapan bilim insanlarının Türkiye’de çalışmaları teşvik ediyor. Proje sayesinde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik hem akademi hem de sanayide ihtiyaç duyulan bilginin yurt dışından Türkiye’ye getirilmesi amaçlanıyor. Program yurt dışından Türkiye'ye gelecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu araştırmacıları da kapsıyor. Program, araştırmacılara sağlanan imkânlar açısından dünyada yeni ve öncü olma özelliği taşıyor. TÜBİTAK’ın “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı”na 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

TÜBİTAK’a en fazla proje sunan ve en çok projesi kabul gören üniversite konumundaki Ege Üniversitesi’nde, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı” konulu bir konferans düzenleyecek. Konferans, 8 Ocak tarihinde EÜ Mühendislik Fakültesi Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.