Ege Üniversitesinden bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

Ege Üniversitesinden bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

Emekli 104 amiral tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayımlanan darbe çağrışımlı bildiriye akademik camiadan ilk tepkilerden biri de Ege Üniversitesinden ve Rektör Budak’tan geldi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda milli irade ve demokrasi vurgusu yaparak bildiriyi kınadı.

Emekli amirallerin darbe çağrışımlı bildirisine devletin zirvesinin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinden peş peşe tepki geldi. Gece yarısı yayımlanan bildiriye akademik camiadan ilk tepki veren kurumlardan biri ise Ege Üniversitesi oldu. Rektör Budak, sosyal medya üzerinden HodriMeydan hashtag’i ile yaptığı paylaşımda, “Milli iradeyi tehdit edenlere aziz milletimiz asla izin vermeyecektir” ifadeleriyle söz konusu bildiriye tepki gösterdi.

++rektor-budak-15-temmuz-anit-(2).jpg

Rektör Budak, “Milli irademizi tehdit edenlere en iyi cevabı kahraman Türk halkı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 15 Temmuz’da vermişti. Halkımız bu tür darbe girişimlerine bir daha asla izin vermeyecektir. Ege Üniversitesi camiası olarak tüm benliğimizle devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Demokrasiyle ve ifade özgürlüğü ile bağdaşmayan bu tür girişimler, asla amacına ulaşamayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.