Ege Üniversitesi'nden seminer!

Ege Üniversitesi'nden seminer!

Ege Üniversitesi'nde "Membran Performanslarının Geliştirilmesine Yönelik İşlevsel Nano Malzemelerin Rolü" semineri düzenlendi

University of Technology Mara’dan (UTIM) Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ne konuk bilim insanı olarak gelen Dr. Nur Hidayati Othman, "Membran Performanslarının Geliştirilmesine Yönelik İşlevsel Nano Malzemelerin Rolü" üzerine bir seminer gerçekleştirdi. Seminer, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda yapıldı.

Malezya'daki üniversitesini ve bölümünü tanıtıp kimya mühendisliği alanında yaptıkları çalışmalardan bahseden Dr. Ohtman, membran performanslarının geliştirilmesinde hangi malzemeleri nasıl kullandıklarını ve neden bunları tercih ettiklerini anlattı. Malezya'da su sıkıntısı çeken bir köye güneş enerjisiyle çalışan su arıtma tesisi yaptıklarından bahseden Ohtman, "Proje yaptığımız köy, su sıkıntısı çeken ve yeterli alt yapılara sahip olmayan bir köydü. Doğal afetler sırasında elektrik ve içme suyu kaynaklarına erişimin zor olduğunu göz önüne aldığımızda, güneş enerjisiyle çalışan su arıtma tesisi o bölgenin insanları için hayati bir rol oynar" şeklinde konuştu.

Ohtman'ın Malezya'dan Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’ne gelen ilk bilim insanı olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kabay, "Ohtman, buraya bizim laboratuvarlarımızda yapılan çalışmaları öğrenmek, katkıda bulunmak için geldi. Aynı zamanda iki üniversite arasında ortak bir çalışma ve işbirliği yapılması, öğrenci değişim programı uygulanması gibi konular hakkında da kendisiyle görüşmeler yapacağız" dedi.

Doğalgazın saflaştırılması, enerji üretimi ve su arıtımı alanlarında çalışmalar yapan Dr.Ohtman, Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ndeki araştırma çalışmalarına Kasım ayının ortasına kadar devam edecek. 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Uluslararası Membran Teknolojileri ve Uygulamaları kongresine katılarak bildiri sunacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.