EgeArt Sanat Günleri 'Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

EgeArt Sanat Günleri 'Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Ege Üniversitesi 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri ‘Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Kısa Film Yarışması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında ‘Vefa’ teması ile gerçekleştirildi.

ege-kisa-film-yarismasi-odul-toreni2-5.jpg

117 ülkeden 3 bin 76 kısa filmin başvuruda bulunduğu yarışmada seçilen ulusal ve uluslararası filmler üç gün boyunca Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda izleyicilerin beğenisine sunuldu. Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada uluslararası alanda en çok 573 film ile İran’dan ve 307 film ile Hindistan’dan başvuru yapılırken, Türkiye’den 446 film yarışmaya katılım gösterdi.

prof-dr-mehmet-ersan.jpg

Bu filmler arasından Türkiye’den ödül kazanan filmlerin yönetmenlerine plaketlerini takdim eden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, katılan filmlerin kalitesinin yüksek oluşunun Türkiye’de ve dünyada sinema sanatına verilen değere dikkat çektiğini belirtti. Prof. Dr. Ersan, Ege Üniversitesinin düzenlemekten onur duyduğu yarışmada ödül kazanan yönetmenlere plaketlerini takdim etti. Prof. Dr. Ersan, ardından yarışmayı düzenleyen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, jüri üyeleri Prof. Dr. Lale Kabadayı, Alper Akdeniz, Nergis Karadağ ile ön jüri üyeleri lisans öğrencilerine teşekkür belgelerini verdi.

ege-kisa-film-yarismasi-odul-toreni2-7.jpg

Ödül töreninin ardından, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından “Yeşilçam Film Müzikleri” konser dinletisi yapılırken katılımcılar “Mehmet Koştumoğlu-Türk Sinemasından Portreler” başlıklı fotoğraf sergisini gezdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Vefa teması ile gerçekleştirilen 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri içindeki Kısa Film Yarışması’nda onur konuğu ülke Azerbaycan’dan gelen filmler de izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

ege-kisa-film-yarismasi-odul-toreni2-4.jpg

Yarışmada Türkiye’den gönderilen filmler arasından seçilen ve ulusal kategoride yarışarak ödül kazanan filmlerin listesi şu şekilde yer aldı:

Kurmaca Dalı 1. Ödülü: Oyunbozan- Yönetmen: İlayda İşeri

Kurmaca Dalı 2. Ödülü: Kuşlar İşer mi?- Yönetmen: Arif Canpolat

Kurmaca Dalı 3. Ödülü: Elma- Yönetmen: Emre Karademir

Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü: Tünel- Yönetmen: Akın Güngör

Belgesel Dalı 1. Ödülü: Abella’nın Yolculuğu- Yönetmen: Enis Manaz

Belgesel Dalı 2. Ödülü: Dilek Kutusu- Yönetmen: Büşra Baran, Feyzi Baran

Belgesel Dalı 3. Ödülü: Sinema Yaşıyor- Yönetmen: Batukan Ceyran

Animasyon Dalı 1. Ödülü: Mio’nun Yolculuğu- Yönetmen: Özgür Çaka

Animasyon Dalı 2. Ödülü: Son Ağaç- Yönetmen: Zülfü Gül

Animasyon Dalı 3. Ödülü: Disconnected- Feride Eylül Ünal

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.