Ege'de “Axe Da Vida 2" 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek

Ege'de “Axe Da Vida 2" 4-5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek

Ege Üniversitesi Capoeira Topluluğu tarafından bu sene ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Capoeira Festivali “Axe Da Vida 2” müzik, dans sporu bir araya getirerek görsel bir şölenin son hazırlıklarını yapıyor.

4-5-6 Mayıs tarihlerinde 3 gün sürecek festivale yurt dışından ve yurt içinden bir çok eğitmen ve öğrenci katılacak. Fesivalin öne çıkan konuğu ise Dünya Capoeira Federasyonu kurucu başkanı ve Grupo Capoeira Brasil'in kurucusu Mestre Paulao Ceara. 

Köleler tarafından meydana getirilen saldırı ve savunma tekniklerini, dans ve müzik ile kamufle etmiş Afro-Brezilyan kökenli bir dövüş sanatı olan Capoeira; Brezilya popüler kültürünün esasını oluşturmuş ve bugünün ulusal sporu olarak tanımlanmıştır. Dünyada ise son yılların en çok rağbet gören sporlarını arasına girmiştir. 

img_20180308_233207_391.jpg

2012 yılından bu yana aktif olan “Ege Üniversitesi Capoeira Topluluğu”, 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde, Ege Üniversitesinin muhteşem atmosferinde bu kültürü bizlere yaşatacaklar. Dünyaca ünlü özel profesörler tarafından verilecek capoeira, samba ve afro-brezilya dansı workshopların; sağlıklı beslenme ve sporun önemi üzerine söyleşilerin gerçekleşeceği; bununla beraber capoeira yarışması ve bu yarışmanın ödül töreni, ayrıca capoeira öğrencilerinin çalışmalarının karşılığını alacağı kuşak töreni ve daha nicesi bu etkinliğin heyecanını her saniye dorukta tutacak. "Axe Da Vida 2” Capoeira'yı ve spor sevenleri bir araya getiriyor.

"Özgürlük için ruhların birleşimi"

Türkiye’nin en geniş kapsamlı Capoeira festivali olma hedefi ile ilk kez geçen yıl yola çıkan 'Axe Da Vida', spora, Capoeira'ya ve sağlıklı yaşamaya önem veren, başlamak için motivasyona ihtiyaç duyan veya senelerdir spor yapan ve sporu yaşam tarzı haline getirmiş olan herkesin ilgisini çekecek deneyimler bulabileceği bir etkinlik olması hedefleniyor. Axe Da Vida 2 süresince 5 profesör, 2 mestre'ninde içinde bulunduğu yurtiçi ve yurtdışı'ndan gelen 120 kişi ile spor dolu günler yaşayacaklar. 

Bu seneki konuklar:
• Mestre Paulao Ceara (GCB) – Budapeşte/Macaristan
• Mestre Biscuim (GCB) – Londra/İngiltere
• Prof. Nariz (GCB) -Frankfurt/Almanya
• Prof Saçi (GCB) – Stuttgard/Almanya
• Professora Pressinha (GCB) – Stuttgard/Almanya
• Prof. Bailarino – Krakov/Polonya
• Prof Africano (Ginga Mundo) – Barselona/İspanya

img-20180430-wa0006.jpg
Etkinliğin ilk 2 günü (Cuma - Cumartesi) öğrencilere yönelik eğitimler yapılacak olup, pazar günü Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonunda saat 13:00'te ise halka açık ve ücretsiz gösteriler, yarışma finalleri, kuşak töreni düzenlenecektir. Tüm spor sevenler davetlidir.

Bu etkinliği bizlerle buluşturan kasım ayından itibaren çalışmalara başlayan başta Hakan Karaağaç olmak üzere Ege Üniversitesi Capoeira Topluluk başkanı Batuhan Aslan, tüm yönetim kuruluna ve tüm egecapo üyelerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

Son olarak bu yazıyı yazmamda bana yardımcı olan S. Perse Ökten'e tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Aybüke Akınalan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.