Ege'de “Dans Fotoğrafçılığın Atölyesi” düzenlendi

Ege'de “Dans Fotoğrafçılığın Atölyesi” düzenlendi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Fotoğrafçılık Uygulamaları Dersi kapsamında “Dans Fotoğrafçılığı Atölyesi” düzenlendi.

Atölye, İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Alahattin Kanlıoğlu tarafından, Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Dans Fotoğrafçılığı Atölyesinde; ışık ve alan kullanımı, mekânsal portre ve dans fotoğrafçılığı hakkında bilgiler verildi. Teorik bilginin yanı sıra katılımcı öğrenciler Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde dansçıları fotoğraflama imkânı buldu. Fotoğrafçılık Uygulamaları Dersi kapsamında gerçekleştirilen atölyede Ege Üniversitesi Modern Dans Topluluğu (EGEMDDT) üyesi dansçılar katılımcılara modellik yaptı.

Dans fotoğraf sanatı için zengin bir malzeme

Dr. Öğr. Üyesi Alahattin Kanlıoğlu, katılımcılara dans fotoğrafçılığının temel yaklaşımlarını anlattı. Dansın, fotoğraf sanatı için zengin bir malzeme olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Alahattin Kanlıoğlu, mekânın ve geçici dokunun bu zengin malzemeyi güçlendirdiğinden bahsetti. Kanlıoğlu, yaratıcılığın önemine vurgu yaparak fotoğrafçının bakış açısı, ışık gibi faktörlerin çok önemli olduğunu söyledi. Katılımcılar, açık ve kapalı alanda dansçıları fotoğraflayıp, alan kullanımının önemini deneyimleyerek, öğrenme fırsatı buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.