Ege’de  “Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi”

Ege’de “Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Topluluğu tarafından “Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Topluluğu tarafından “Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Öğretim elemanları ve öğrenciler, “Bugünün değil geleceğin diş hekimliği için” temalı kongrede, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşunun 50.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi”ne, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Beyser Pişkin, Kongre Genel Sekreteri Veysel Işık, birçok farklı üniversiteden öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ege Üniversitesi’nin göz bebeği fakültelerinden birisidir. Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi yetkin akademik kadrosu ile ülkemizdeki diğer diş hekimliği fakültelerine öncü ve örnek olmuştur. Diş Hekimliğinin yüksekokul düzeyinde eğitim verildiği yıllarda fakülte olarak eğitim veren ilk diş hekimliği fakültesi Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesidir. Bugün 4 binin üzerindeki mezunuyla ülkemizde birçok diş hekimliği fakültesinin açılmasında etkin rol oynamıştır. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük bir aşama kat etmiştir. Fakültemizde,  gelişmiş cihazlarla donatılan kliniklerde, on binlerce hastaya sağlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Diş Hekimliğinin  kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak,  “Diş Hekimliği tüm ön yargılardan uzak, hastalar arasında ayrım gözetmeyen insana yaklaşım sanatıdır. Hem zor hem de heyecan verici bir meslektir. Mesleğinizin manevi yükümlülüğü yüksektir ve kutsal bir meslektir. Kongremiz, Türkiye’nin en büyük, en kapsamlı diş hekimliği öğrenci kongrelerinden birisi. “Bugünün Değil Yarının Diş Hekimliği İçin” temasıyla hazırlandı. Sizler diş hekimliği mesleğinin geleceğine yön vereceksiniz” diye konuştu.

“Eğitim ve öğretim hakkı, insanı yetkin kılma sürecidir”

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Beyser Pişkin, eğitim hedeflerini çağın gereklerine göre güncelleyen, kararlarını katılımcı anlayış ve ortak akılla oluşturan, bilimsel üretimi en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen ve üstün nitelikli hekimleri yetiştirmeye kendine hedef belirleyen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin elli yaşına girdiğini söyledi. Prof. Dr. Pişkin,  “Eğitim ve öğretim hakkı, insanı yetkin kılma sürecidir. Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nde bir tarladan iki ürün alma süreci işlemektedir. Bir taraftan öğretim yapılırken diğer taraftan hasta bakım işlemleri yapılmaktadır” dedi.

         Kongre Genel Sekreteri Veysel Işık ise “Üniversiteler, birer eğitim kurumları olmalarının yanında, kendi ayaklarımızın üzerinde nasıl duracağımızı öğrendiğimiz, birer birey olarak kendimizi daha iyi tanıyıp sorunların üstesinden gelmemiz, bunun sonucunda da başarabilmenin ne demek olduğunu öğrendiğimiz, hayatımızdaki en önemli basamaklardan biridir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.