Ege'de "Masallarla Bilim Şenliği" düzenlendi

Ege'de "Masallarla Bilim Şenliği" düzenlendi

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı tarafından “Masallardaki Bilim ve Uçabildiğimiz Kadar Yukarı " şenliği düzenlendi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun hazırladığı Masallarla Bilim Şenliği’nde 3-6 yaş grubundaki miniklerle bir araya geldi. Miniklerle sohbet eden Prof. Dr. Budak, her biri ile ayrı ayrı ilgilendi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen program, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun Çocuk Gelişim Bölümü Öğretim Görevlisi Fulya Atalay Yalçın ve Anaokulu Öğretmeni Nadide Taşkıran öncülüğünde gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencileri “Masallardaki Bilim Şenliği’’ temasıyla hikâyeleri ve masalları bilimle birleştirdi, miniklerin eğlenceli zaman geçirmelerini sağladı. Şenlikte her masal için bir çadır kuran öğrenciler masal kahramanlarının kostümlerini giydi, el işi maket ve oyuncak yaptı.

Her yılın Mayıs Ayı’nda gerçekleştirilen şenlik bir geleneğe dönüştürüldü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tören Şölen Alanı’nda gerçekleştirilen şenlikte, Rapunzel Masalı, Kurbağa Prens, Bavuldaki Müze, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Cimcime’nin Robotu, Geçmişten Günümüze, Kırmızı Başlıklı Kız, Pırpır’ın Pastası ve Ben Deniz’im, Arılar Ne Yapıyor masalları farklı bakış açılarıyla çocuklarla paylaşıldı.

 Masallarla Bilim Şenliği hakkında bilgi veren Fulya Atalay Yalçın, “Bu proje ile çocuklara masallar üzerinden deneyler yaptırmış oluyoruz. Çocukların yaratıcılıklarının ve tüm gelişim alanlarını desteklemiş oluyoruz. Gün içinde farklı kreş ve anaokullarından 1000’den fazla çocuğun burada bizimle birlikte olmasını bekliyoruz” dedi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.