Ege'de Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu sezonu açtı

Ege'de Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu sezonu açtı

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu; bakım, onarım ve boyama çalışmalarının ardından yeniden hizmet vermeye başladı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, olimpik standartlarda, 50 metre uzunluğunda, 21 metre genişliğinde, 2 bin seyirci kapasiteli, kapalı bir yüzme havuzu. Havuz normal zamanlarda 21 metrelik 20 kulvar, çeşitli organizasyonlar ve özel antrenmanlar sırasında ise 50 metrelik 8 kulvar şeklinde kullanılıyor. Havuz, yetişkinlere ve küçüklere yönelik kurslarının yanı sıra serbest yüzme saatleri ile de hizmet veriyor. Kış dönemi hafta içi saat 06.00-22.00 saatleri arası hafta sonu ise  06.00-20.00 saatleri arasında kullanıcılar havuzdan yararlanabiliyor.

++-(1)-001.jpg

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu su kalitesini belirleyen değerler elektronik sistemlerle ölçülüyor ve gerekli müdahaleler aynı sistemlerle yapılıyor. Havuzun su sıcaklığı yaz ve kış sezonunda, kulüp sporcularının ve küçük kullanıcıların ortak bir şekilde antrenman yapabilmesi için uygun olan 27 derecede tutuluyor. Kullanılan bütün malzemeler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup düzenli olarak raporlarla kontrol ediliyor. Havuz suyunun hijyenik kalabilmesi için havuz operatörü tarafından günde en az üç defa yapılan su analizlerinin haricinde her ay düzenli olarak Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile Halk Sağlığı Laboratuvarlarına su numunesi gönderilerek ve gelen sonuçlar Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol ediliyor. Sağlık ve güvenlik temelinde çalışmalarını sürdüren havuzda cankurtaranlar sürekli olarak görev yapıyor. Herhangi bir yaralanma ve acil sağlık sorunlarına müdahale etmek için sağlık görevlisi bulunuyor.

++-(2)-001.jpg

Tesisin öncelikli amacı Ege Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelinin spor yapabileceği sağlıklı bir ortam yaratmak olmakla beraber günün belli saatlerinde tesis üniversite dışından da kullanıma açık. Tesisten yararlanmak isteyenler gereken şartları yerine getirdikten sonra havuz veznesinden anahtar alarak kullanımı gerçekleştirebilecekler. Ayrıca tesisten düzenli olarak yararlanmak isteyen kişiler için aylık abonelik sistemi de mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.