Ege'de Princeton Üniversitesi'nde Doktora Sonrası Araştırmalar Konferansı

Ege'de Princeton Üniversitesi'nde Doktora Sonrası Araştırmalar Konferansı

Ege’de “Princeton Üniversitesi’nde Doktora Sonrası Araştırmalar” konferansı düzenlendi

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü  Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Utku Şentürk, ‘‘Princeton Üniversitesi’nde Doktora Sonrası Araştırmalar’’ adlı bir konferans verdi. Yrd. Doç. Dr. Şentürk, kendisinin de içinde bulunduğu, 5 üniversitenin yer aldığı proje olan  “Hızlı Ve Verimli Yüzen Robot Makineler” üzerine yaptığı çalışmaları anlattı.

Princeton Üniversitesi Makine ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Alexander Smits’in davetlisi olarak ABD’ye giden  Yrd. Doç. Dr. Şentürk, Princeton Üniversitesi’nde  yapılan çalışmalara dahil oldu. Birçok projeyi yakından gözlemleme  fırsatı bulduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şentürk,   Princeton kasabası ve New Jersey eyaletiyle ilgili bilgiler vererek konferansa başladı.  Dünyanın birçok yerinden katılım gösteren araştırmacıların birleşmesiyle yürütülen ortak çalışmaların olduğu üniversitede, örnek bir çalışma olarak bir su tüneli içerisinde yer alan basitleştirilmiş bir balık yüzgeci etrafındaki akışın ‘‘HAD’’ ile incelendiği projenin yapım sürecini ve zorluklarını anlattı.

 ‘‘EN YÜKSEK BÜTÇE PRİNCETON’DA’’
Yrd. Doç. Dr. Şentürk, Princeton Üniversitesi’nin öğrenciye düşen bütçe bakımından ABD’de ilk sırada yer aldığını belirtti ve bunun bilimsel araştırmalara doğrudan yansıdığını ifade etti. Üniversitenin kendisini etkilediği yanlarını da anlatan Yrd. Doç. Dr. Şentürk, çalışma grupları hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak ‘‘Projelerde tecrübeli personel ile entegrasyon sağlanıyor, haftalık toplantılar düzenleniyor, tüm bilimsel aktivitelere katılım ve maddi destek veriliyor’’ dedi.

Konferansta, sık sık laboratuvar görüntülerine yer veren Yrd. Doç. Dr. Şentürk, yüksek RE sayılı iç akışlar, golf toplarının aerodinamiği, düşey eksenli rüzgar türbinleri gibi araştırma konularından bahsetti. Bilimsel çalışmalar için çok fazla deney yapılması ve deneysel araştırmanın sayısal simülasyonlar ile desteklenmesi gerekliliğine vurgu yaptı. 

Bir yıllık çalışmalarını tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Şentürk, sonuç raporlarının TÜBİTAK’a sunulduğunu, yüksek lisans tez çalışmalarına destek verildiğini ve bilimsel toplantılarda sunumlar yapıldığını bildirdi. Konferans sonunda katılımcıların sorularına da yanıt veren araştırmacı, teşekkür ederek sunumunu tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.