Ege'de sınırsız ve hızlı internet için sayılı günler kaldı

Ege'de sınırsız ve hızlı internet için sayılı günler kaldı

Ege Üniversitesi kısa süre sonra sınırsız ve hızlı interneti tüm kampüste kullanıma sunacak.

Üniversitelere akademik internet hizmeti sunan TÜBİTAK Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) kendi fiber alt yapısını oluşturmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Ege Üniversitesi’nin kullandığı internet hızını yükseltecek ve sınırsız kullanım sağlayacak.

         Üniversitelerin internet taleplerine cevap veren TÜBİTAK Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi(ULAKBİM) kendi fiber altyapısını oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında İzmir’de ilk olarak Ege Üniversitesi’nin internet alt yapısını güçlendirecek çalışmalar başlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu fiber kabloların döşenmesine kısa süre sonra başlanacak. Proje ile İzmir’de toplam 25 kilometre fiber kablo döşenecek.

         Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, çağımızın en önemli gereksinimlerinden biri haline gelen internetin eğitimde de vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşabilmesi çok değerli. Kampüsümüzde internet kullanımını daha da kolaylaştırmak için yeni adımlar atılmaya başlanmıştı. ULAKBİM’in bu projesi ile Ege Üniversitesi Kampüsü’nde sınırsız ve hızlı internet alt yapımız çok daha güçlenecek. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.