Ege'den kalbe dokunan projeler

Ege'den kalbe dokunan projeler

YÖK Değerlendirme Raporu'na göre Ege Üniversitesi, 2023 yılında en çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren üniversite olurken, dezavantajlı grup faaliyetlerinde de Türkiye’de ikinci oldu.

Ege Üniversitesi, bilgi ve birikimini toplumsal katkı misyonu kapsamında hazırladığı sosyal sorumluk projeleri ile toplumun tüm kesimleri ile buluşturmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü, üniversitenin topluma hizmet misyonu doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Değerlendirme Raporu'na göre Ege Üniversitesi, 2023 yılında en çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren üniversite olurken, dezavantajlı grup faaliyetlerinde de Türkiye’de ikinci oldu.

ege-universitesi-sosyal-sorumlulukta-zirvede-3.jpg

Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve çalışanlarının topluma yönelik projelerde yer almalarına önem gösterdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak topluma hizmet ve katkı ilkemizden ödün vermeyerek pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik, geçirmeye devam devam ediyoruz. Yaşadığımız talihsiz deprem felaketinin ardından 2023 yılının büyük bir bölümü uzaktan eğitim sistemiyle geçmiş olsa dahi üniversitemizde öğrencilerimiz tarafından bin 259 sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Akademisyenlerimizin 2023 yılı içerisinde yürüttüğü sosyal sorumluluk proje sayısı ise 853 oldu. Nihayetinde 2023 yılında en çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren üniversite olduk. Emeği geçen öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

ege-universitesi-sosyal-sorumlulukta-zirvede-1.jpeg

“BİLGİ BİRİKİMİMİZE İHTİYAÇ DUYULAN HER YERE ELİMİZİ UZATTIK”

Sosyal sorumluluk konusunda faaliyetleri üniversite dışına da taşıdıklarını ifade eden Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak tüm birimlerimizle 6 Şubat Kahramanmaraş Deprem Felaketinde afet bölgesine gönderilen ayni yardımlar ve sağlık personeli desteğiyle bilgi birikimimize ihtiyaç duyulan her yerde var olmak için gönüllü olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Deprem sonrasında bölgede gerçekleştirilen yapı denetimlerinde de konusunda uzman akademisyenlerimiz çalışmalar yürüttü. Deprem bölgesinden İzmir ve çevresine yerleştirilen tüm vatandaşlarımıza gerek kampüsümüz içerisinde gerekse bulundukları yerlerde sağlık, eğitim ve sosyal destek konusunda çalışmalar yürüttük” diye konuştu.

ege-universitesi-sosyal-sorumlulukta-zirvede-1.jpg

2023 yılında gerçekleştirilen projelere değinen EÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emine Sezer ise, “Topluma katkı ve gönüllülük söz konusu olduğunda her biri oldukça kıymetli olan ve ayırt edilmesi mümkün olmayan projelerimiz arasından seçim yaparak örneklemek oldukça zor. Ancak tutuklu evlerinde büyüyen çocuklarımıza oyun odaları yapmak ve orada eğitimlerine destek olmak gibi yıllardır sürerek gelenekselleşen projelerimiz yanı sıra değişen çağa uyum sağlamak üzere İzmir’in dezavantajlı bölgelerinde eğitim gören ilköğretim çocuklarına kodlamaya başlangıç eğitimi vermek gibi projelerimiz, 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz önemli projeler arasındadır. Ege Üniversitesinde bir seneliğine bulunan 57. Alay Temsili Sancağını sadece sergilemekle kalmayarak, ziyarete gelen öğrenci gruplarımıza akademisyenlerimizce Çanakkale Savaşı ve sancak hakkında tarihi bilgiler verilmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın 2023 yılı için özellikle ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’na yaraşır şekilde kutlama hedefiyle gerçekleştirdiğimiz projelerimiz bu senenin öne çıkanları arasında yer almaktadır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.