EGELİ MASTERLER UKRAYNA’YA  BARIŞ TAŞIDILAR

EGELİ MASTERLER UKRAYNA’YA BARIŞ TAŞIDILAR

Ege Bölgesi master futbol takımlarının oyuncularından oluşturulan Ege Karması Yunanistan, Bulgaristan ve Kosova’dan sonra Ukrayna’da gönülleri fethetti. Zaporijya kentinde gerçekleştirilen turnuvaya katıldı.

Egeliler; Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu’nun destekleriyle İlki geçen yıl Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenen  Dünya Barış Kupası Masterler Futbol turnuvasına katılan yabancı takımların ülkelerinde düzenlediği organizasyonlara katılmaya devam ediyor. Ukrayna Premier Liginde yer alan Metalurh Zaporijya takımının eski oyuncularınında yer aldığı Masterler takımınca düzenlenen mini turnuvaya Ukrayna dışından katılan tek takım olan Ege Masterler Karması fair play ve dostluğun ön planda olduğu karşılaşmalar sonrası kentte ağırlandı.

Dünya Barış Kupası Masterler Turnuvası’nın Organizasyon Komitesi Başkanı da olan, ekip ve Ege Masterler Federasyonu Onursal Başkanı Ahmet Gök dostluk ve barış adına masterlerin ülkeler arası bir işlev üstlendiğini söyledi. Gök; “Yunanistan Kavala, Bulgaristan Eskicuma, Kosova Prizren’den sonra  Ukrayna Zaporijya kentine geldik. Zaporijya Stadında İstiklal marşımızı çaldırdık, bayrağımızı göndere çektirdik.  Futbolda en tepe noktalara gelmiş eski futbolcularla bu spora gönül vermişlerin ileri yaşlarda bile nasıl güzelliklere imza atabileceğini gösterdik. Dostluk köprülerimizi sağlamlaştırdık.Önemli bir bölümü yabancı takımlardan oluşan 20 ekiple Kuşadası’nda  5-8 Ekim 2017 tarihlerinde 2.Dünya Barış Kupası’nda  sahalarda olacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.