Egeli öğrencilerden örnek proje

Egeli öğrencilerden örnek proje

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, özel eğitim gereksinimi olan ve olmayan çocukların kaynaşmasını sağlamak için üç yıldır Özel Olimpiyatlar Türkiye Minik Sporcular Projesini yürütüyor.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında EÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı işbirliği ile  gerçekleştirilen  proje, 2-7 yaş  arası özel eğitim gereksinimi olan ve olmayan çocukları bir araya getiriyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, projeyi yürüten akademisyenler ve öğrenciler ile çocuklar ve aileleri proje kapsamında Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezinde düzenlenen aktiviteye katıldı.

Duyarlılıklarından dolayı üniversite öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimiz Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında toplum yararına hazırladıkları projelerini bir bir hayata geçiriyorlar. Toplumumuzda dezavantajlı grupları da kapsayan bu projelerden birinin daha hayat geçmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve onlarla ilgili ön yargıların ortadan kaldırılması hepimizin görevi olmalı. Bu örnek projeye imza atan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu ise  proje ile çocukların temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik, eğitici oyun odaklı vakit geçirmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Engelli bireylere yönelik toplumda oluşan önyargıyı kırmak istediklerini dile getiren Kalyoncu, “Proje ile bu minik sporcuların engelli bireylere önyargılarını küçük yaşta ortadan kaldırılmalarını ve toplumda bir arada yer alabilme becerilerini geliştirilmelerini hedefliyoruz.  Bu kapsamda 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir de madalya töreni düzenleyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Proje kapsamında hazırlanan programa Ege Üniversitesi öğrencilerin yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi SHMYO Çocuk Gelişimi Programından Öğr.Gör .Ezgi ORAL ile Uzm.Psk. Aile  Danışmanı  Ayşe  Özgener  de uzmanlık desteği veriyor.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Minik Sporcular Projesi

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından Pilot uygulaması 2016 Mart-Mayıs aylarında gerçekleştirilen Minik Sporcular  Projesi 2-7 yaş arası özel eğitim gereksinimi olan ve olmayan çocukları buluşturuyor. 2018 yılında Özel Olimpiyatlar Türkiye  Onursal Başkanı  Dilek Sabancı ve Özel Olimpiyatlar Türkiye   ye  destek veren gönüllülerin katkıları   ile daha da büyümeye devam ediyor.  2 -7 yaş arasındaki özel eğitim gereksinimi olan bireylere psiko-motor becerilerini geliştirecek eğitimler verilen  proje  Türkiye’de üniversitelerin de desteği ile başarı ile hayata  geçiriliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.