Egepol'den Yağlı Güreş Turnuvasına destek

Egepol'den Yağlı Güreş Turnuvasına destek

Özel İzmir Egepol Hastanesi'nin sponsorluğunda Kiraz Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen yağlı güreş müsabakasına farklı kategorilerde 250 güreşçi katıldı.

Kiraz Arena Düğün Salonu'nun bahçesinde gerçekleştirilen turnuvaya Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kaymakam Emin Kaymak, Nasır Group Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Nasır, Aslan Nasır ve çok sayıda Kirazlı vatandaş katıldı.  Ata sporu olan yağlı güreş müsabakasında farklı kategorilerde yağmur altında mücadele eden güreşçiler, davul ve zurna eşliğinde gün boyu ter döktü. 

Ağalığını da Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın üstlendiği güreşler sonunda başpehlivan kategorisinde İsmail Balaban birinci oldu. Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Güçlü ile eski pehlivanlar İnanç Güçlü, Ziya Ünlü, Mükerrem Kıyı ve Enver Erişiti'nin hakem heyetinde görev yaptığı güreşler sonunda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Nasır Group Yönetim Kurulu Üyesi Servet Nasır, ata sporu güreşin yaşatılması ve bu kültürün yeni nesillere de tanıtılması için bu anlamlı etkinliğe sponsor olduklarını söyledi.  Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği geleneksel hale getirmek  istediklerini belirterek, "Pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Ata sporumuzu bizimle buluşturdular. Yağlı güreşlere katılım gösteren güreşçilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.