EGİKAD, Ali Nail Kubalı’yı ağırladı

EGİKAD, Ali Nail Kubalı’yı ağırladı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), NCM Danışmanlık Başkanı Dr. Ali Nail Kubalı’yı ağırladı. 

Best Western Plus Hotel’de yapılan ve dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendiren Kubalı, Türkiye’nin ekonomide yaşadığı sıkıntıların tek çözümümün katma değerli üretim yaparak ihracatını daha da artırması olduğunu söyledi.

Yeni projeler yolda

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duha Baran, yeni yönetim olarak ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, bu toplantıda üyelerimizle iş dünyasının önemli isimleri arasında yer alan NCM Danışmanlık Firması Sahibi Dr. Ali Nail Kubalı’yı ağırladıklarını kaydetti. EGİKAD olarak 2020 yılının oldukça yoğun geçeceğini, birçok projeyi hayata geçireceklerini anlatan Baran, daha çok kadına dokunacaklarını ve kadınların iş ve sosyal hayatta daha iyi noktalara gelmeleri için çalışmalarına son hızla devam edeceklerini vurguladı.

0-(4)-050.jpg

 Sıcak para kriz yaratır

NCM Danışmanlık Sahibi Dr. Ali Nail Kubalı ise 1929 dünya ekonomik krizinden başlayarak günümüze kadar krizleri değerlendirerek başladığı konuşmasında, finans piyasalarının ekonominin geleceğini şekillendirdiğini anlattı. Türkiye ekonomisinin de sıcak paraya ev sahipliği yapan bir ülke olmaktan çıkarak her alanda üretime odaklanması gerektiğinin altını çizen Kubalı, “Dünya finans piyasaları, ülke ekonomilerinin seyrini belirliyor. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelere giren sıcak paralar hep kriz yaratıyor. Hem ülkeye girerken, hem de ülkeden çıkarken. O nedenle bizim sıcak para hareketlerinden uzak durmamız gerekiyor. Katma değerli üretim yaparak, bunu da dünyaya ihraç ederek ekonomimizi daha da büyütmemiz şart. Uygulanan ekonomi politikalar nedeniyle ne yazık ki tarım ve sanayi başta olmak üzere her alanda üretimden uzaklaştık. Üretimden uzaklaştıkça da sorunlar çığ gibi büyüyor. O nedenle bizim çıkışımız katma değerli üretim ve ihracatta” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.