‘Eğitim Festivali’ büyük bir coşkuyla açıldı

‘Eğitim Festivali’ büyük bir coşkuyla açıldı

Demokrasi meydanında açılışı yapılan festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ak Parti Narlıdere ilçe teşkilatı tarafından 8 Eylül dünya okuma yazma günü kapsamında eğitim farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen ‘Eğitim Festivali’ büyük bir coşkuyla açıldı. Demokrasi meydanında açılışı yapılan festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ak Parti Narlıdere Eğitim Festivali’nin Narlıdere Demokrasi meydanında düzenlenen açılışına çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelasını Ak Parti ilçe başkanı Aslan Bilgi, Ak parti İzmir il başkan yardımcısı Nazmi Yılmaz, Narlıdere Belediyesi Ak Parti meclis üyeleri Tuğrul Yemişçi ve Hanefi Dumlu ve ilçe yönetimi kesti. Ak Parti ilçe teşkilatı tam kadro hazır bulundu. Demokrasi meydanında 83 stant yerini aldı. 19:00 ile 23:00 saatleri arasında açık olacak festival 7 Eylülde son bulacak.

NARLIDERE BÖYLE BİR HİZMETE SUSAMIŞ

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Bizim yola çıkış amacımız 8 eylül dünya okuma yazma günü için farkındalık oluşturmaktı. Ama bunun yanında fuarları aratmayan güzel bir festivalin açılışını yaptık. İnsanların gece çıkıp eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir ortam oluşturduk. Çok güzel oldu. Narlıdere’liler böyle bir hizmete susamış. Bu festivali ilk defa yapıyoruz. İnşallah bunu geleneksel hale getireceğiz. Önemli olan Narlıdere’deki hemşerilerimize iyi hizmet etmek” dedi.

Ak Parti İzmir eski milletvekili, Narlıdere belediyesi meclis üyesi Tuğrul Yemişçi de konuşmasında şunları dile getirdi, “Eğitim festivalimizin öğrencilerimize, velilerimize, eğitimcilerimize, tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu etkinliğe katılan, bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.”

FESTİVALDEN NOTLAR

Festival alanında toplam 83 stant açıldı.  

Festival alanı süslendi. Türk bayraklarıyla donatıldı. Demokrasi alanındaki renkli ışıklandırmalar görsel bir şov oluşturdu.

Eğitim kurumları, yardım kuruluşları, sağlık kuruluşları, Narlıdere esnafı ve birçok kamu ve özel kuruluş Demokrasi Meydanı’nda stant açtı.

Kitap bağış standındı açıldı. ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere bağışlanmak üzere kitap kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı kan bağış aracı festival alanındaki yerini aldı. Narlıdere’li onlarca vatandaş kan bağışında bulundu.

Sağlık bakanlığı aracından vatandaşa ilk yardım eğitimi verildi. Organ bağışı standı açıldı.

Hobi kurslarında eğitim gören kursiyerler el emeği ürünlerini açtıkları stantta satışa çıkardı. Hobi kurslarına kayıt olmak isteyen vatandaşların kayıtları alındı.

Narlıdere esnafı açtıkları stantlarda hem satış hem de reklam yapma fırsatı buldu.

Urla Sanat Sokağı Yaklaşım Kültür Derneği (USYAD) festivale destek verdi.

Festival 7 Eylülde sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.