EĞİTİMCİLER REHA MİDİLLİ'Yİ 8.ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTMADILAR

EĞİTİMCİLER REHA MİDİLLİ'Yİ 8.ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTMADILAR

İzmir’in Foça İlçesi’ne çoğu okul olmak üzere kazandırdığı eserlerle bilinen hayırsever  Reha Midilli ölümünün 8.yıldönümünde anıldı.

Foçanın eski Belediye Başkanlarından olan Reha Midilli’yi Anma töreni koronavirüs önlemleri altında kabri başında yapıldı.

5 Mayıs 1927  tarihinde Foça’da doğan Reha Midilli 11 Mayıs 2012 tarihinde yine Foça’da hayata veda etmişti.  Sağlığında başladığı hayır işlerinin sürmesi için malvarlığını kurduğu Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’na bırakmıştı. 85 yıllık yaşamı boyunca babası Cemil Midilli’nin “Okullar yaptır ki, Atatürkçü gençler yetişsin ve onlar da ülkemizin aydınlık geleceğini tesis etsinler” sözünü vasiyet kabul etti. Anaokulundan Üniversiteye uzanan geniş bir yelpazede ilçede ve İzmir’in bazı semtlerinde okullar yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’na devretti. Okulların yanısıra sağladığı burslar, yaptığı huzurevi, sosyal tesisler, kültür merkezleri, spor ve sağlık tesisleriyle adını ilçenin her yerine yazdırdı.     

Reha Midilli’nin 8.Ölüm yıldönümü dolayısıyla anma töreni salgına karşı önlemler alınarak Foça Eski Mezarlığında yapıldı.Törene Foça Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, bazı vakıf yöneticileri ile İlçedeki okulların müdürleri  katıldı. Hayırla ve dualarla yadedilen  Reha Midilli için salgın nedeniyle diğer yılların aksine bu yıl başka tören yapılmayacağı bildirildi.Ali Haydar Çelebi eserleriyle ölümsüzlüğe ulaşan Reha Midilli’nin amaç ve hedefleri doğrultusunda hayır işlerine vakıf olarak aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Seyfi GÜL

reha-midilli.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.