“EĞİTİMDE GÜVENLİ GELECEK”

“EĞİTİMDE GÜVENLİ GELECEK”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kültürünün yerleşmesini teşvik etmek amacıyla okul/kurumlar arası ödüllü İSG etkinliği başlattı.

Tepekule Kongre Merkezi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği kriterlerine en uygun olan okullara ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi tarafından verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Tahir Büdün , İlker Erarslan, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda izleyici katıldı.Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ; Ülkemizde bu amaçla ilk kez düzenlenen etkinlikle ilgili olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun; yasal zorunluluk olmasının yanında, bir anlayış ve kültür meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bakanlığımız Stratejik Planında yer alan; Eğitim ve Öğretim Sisteminin Sorun ve Gelişim Alanlarını iyileştirme stratejisi doğrultusunda, eğitim kurumlarımızda, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren benimsetilmesi gereken bir konudur. Öğrencilerimizin, geleceğin çalışan adayları olduğu düşünüldüğünde bu konuda öğretmen ve idarecilerimize ne kadar fazla vicdani sorumluluk getirdiği daha iyi anlaşılacaktır. Ülkemizde okul ve kurumlar arasında ilk defa uygulanan bu etkinlikle; okullarımızdaki sağlık ve güvenlik şartlarını iyileştirmeyi hedefliyor ve bu konuda okullarımızı teşvik ediyoruz. İSG Kültürü konusunda, toplumda ve sektörde farkındalık oluşturmak diğer hedeflerimizdendir.” dedi. Sekiz yüz bine yaklaşan öğrenci sayısının kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini de belirten Yahşi; çocuklarımızın kılına bile zarar gelmeden ailelerine sağ salim teslim en büyük görevimizdir vurgusu yaptı.

Eğitimde Güvenli Gelecek..

 İzmir’de “Eğitimde Güvenli Gelecek” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Ömer YAHŞİ;“ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında daha önce imzalan protokolle de; okullarımızda yetişen neslin, yani geleceğin iş gücünün, erken yaşlarda sosyal güvenlik ve iş güvenliği kavramlarıyla tanışmalarını hedefledik. Yeni hayata geçirdiğimiz “Eğitimde Güvenli Gelecek” etkinliği de bu alanda yaptığımız çalışmalardan biri olacaktır. “Eğitimde Güvenli Gelecek” etkinliği sonucunda verilecek ödüller, okullarımızın İSG şartlarının iyileştirilmesinde küçükte olsa bir teşvik olacak ve bu alanda kullanılacaktır. Bu vesile ile okullarımızın İSG şartlarının iyileştirilmesi için yapılan değerli çalışmaları perçinlemiş olacağız.” dedi.A Sınıfı İş Güveliği uzmanı ve İzmir il iş sağlığı ve güvenli il koordinatörü t Adnan Sağlam ise yapmış olduğu konuşmada her 3 dakikada bir iş kazası her dört saatte bir ise iş kazasına bağlı olarak hayat kaybının olduğunu vurgulayarak düzenlenen etkinlikle topyekûn okullarda güvenli ortamın oluşturulmasının hedeflendiği belirtti.

174 okuldan güvenli okul başvurusu

 İSG Kültürünün yerleştirilmesini teşvik için yapılan etkinliğe 174 Okul başvuruda bulunmuş 21 Okul saha ziyaretine kalmıştır. Periyodik Kontrol Uzmanı ve İş Güvenliği Uzmanlarınca yapılan saha ziyaretlerinde okulların mevcut durumları yerinde görülmüş, yapılan puanlama ve veriler Jüri heyetine sunulmuştur.

Ön eleme aşamalarından geçen okul/kurumlar, Jüri tarafından son kez değerlendirildikten sonra ödüle layık görülenler Tepekule Kongre Merkezi’nde tüm katılımcı okulların bulunduğu törende ödül töreninde ödüllerin aldılar.Dereceye giren okullar İSG Haftasında ödüllerini aldılar. Etkinlikte dereceye giren okullara para ödülünün yanı sıra, plaket ve logolu okul girişine asılacak “Eğitimde Güvenli Gelecek” levhası verildi.Yine etkinlik kapsamında farkındalık yaratan ve ek çabaların ürünü olduğu düşünülen okul ve kurum/kurumlara İSG Teşvik Ödülü verilerek okulların daha güvenli hale gelmesi teşvik edildi.Etkinlikte  Balçova Salih Dede Anadolu Lisesi Gençlik Korosu izleyicilerden beğeni aldı.Tehlikeli ve az tehlikeli sınıflarında değerlendirme yapılan okullardan aşağıda ki okullar dereceye girmeye hak kazandırlar.Aliağa Hamdi Başaran Mesleki Teknik Eğitim Merkezi  tehlikeli sınıfında en güvenli okul olarak birincilik ödülünü alırken, az tehlikeli sınıfında ise aynı puanı alan beş okul birincilik almaya hak kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.